Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers werden gehouden, stelde het hoofd van HP's Personal Systems Group, Todd Bradley, dat de markt voor tablet pc's een van de belangrijkste redenen was om Palm te kopen. Volgens hem komt er in de nabije toekomst een Microsoft product beschikbaar en een "WebOS-gebaseerd product in het begin van 2011."

Met het "Microsoft product" doelde Bradley op de Slate, de op Windows 7 gebaseerde based tablet pc die HP aan het begin van dit jaar aankondigde, en waarvan velen dachten dat die in de ijskast zou worden gezet toen HP Palm in april overnam.

Android niet meer in beeld

Het lijkt er nu meer op dat HP de op Android gebaseerde tablet waaraan het zei te werken laat vallen. Met de Windows tablet pc mikt HP op de corporate-markt, terwijl de WebOS versie gericht is op de consumentenmarkt als alternatief voor de Apple iPad.

Er blijft dan niet zoveel ruimte over voor een Android model, tenzij HP per se een volledige lijn wil hebben. En dat lijkt niet waarschijnlijk, omdat tegen die tijd alle grote concurrenten, met uitzondering van Apple, ook al met Android 3.0 tablet pc's op de markt komen.