In 2020 moet twintig procent van alle pc's bestaan uit laptops met een los toetsenbord, aldus het analistenbureau. Deze hybrdides zullen de komende jaren groeien, nu consumenten en professionals overgaan op de aankoop van tablets met toetsenbord.

IDC merkt op dat de afgelopen kwartalen constant van deze tablets (met Windows 10) werden aangekondigd en verschenen. De zakelijke markt stort zich meer op deze apparaten als organisaties de migratie naar Windows 10 uitvoeren.

Van twee walletjes

"We zien dat ze al meer voet aan de grond krijgen in volwassener en mobielere onderdelen van sommige Europese bedrijven en we verwachten dat deze trend sneller gaat lopen wanneer bedrijven naar Windows 10 migreren", zegt IDC-manager Marta Fiorentini.

Het bureau stelt dat hybrides volgens veel klanten het beste van beide werelden zijn. Mensen die hun laptop vervangen willen een toetsenbord-apparaat om net zo te kunnen blijven als ze gewend zijn en tegelijkertijd mobiel willen werken, zoals ze met andere apparaten gewend zijn.