Vorig jaar werd bekend dat Microsoft werkte aan de Courier, een soort dubbeltablet, met twee 7 inch schermen, dat kan worden dichtgeklapt. Gizmodo was de eerste die het tablet in het nieuws bracht, en sindsdien zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Niet levensvatbaar

Nu is het ook Gizmodo dat bekend maakt dat het Courier-project een stille dood is gestorven. De Courier is officieel nooit aangekondigd door Microsoft en blijkt bij nader inzien de conceptfase niet te overleven.

In een reactie tegenover Gizmodo zegt Frank Shaw dat Microsoft altijd bezig is met het onderzoeken van nieuwe ideeën. Maar net als vele andere zal het dit keer niet leiden tot een nieuw product.

Geen HP Windows 7 slate

En er is meer droevig nieuws voor Microsoft. Techchrunch meldt, op basis van een anonieme ingewijde bron, heel stellig dat HP geen slate-pc met Windows 7 uit zal brengen.

In januari demonstreerde Microsoft-topman Steve Ballmer nog een prototype van de HP tablet, maar het concern zou niet tevreden zijn met Windows 7 op de tablet. Ook overweegt HP om geen Intel-chips meer te gebruiken voor zijn geplande tablet-computers. Intel-chips zouden te veel energie verbruiken.

WebOS

Techcrunch ziet als logisch alternatief besturingssysteem voor de tablet webOS van Palm, het bedrijf dat net door HP is overgenomen. WebOS draait alleen op chips van ARM-architectuur.

Bij het bekend maken van die acquisitie werd wel duidelijk dat het HP zeer gecharmeerd was van webOS. Het kwalificeert het OS als 'ongeëvenaard en uniek'.