De forse Windows 8-tablet kan ook staand op tafel (of bureau) worden gebruikt dankzij de uitklapbare stand achterin het apparaat. De computer is bijna 3 centimeter dik, haalt een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, heeft een Core i7-processor, maximaal 8 GB geheugen en maximaal 1 TB aan harde schijfruimte. Een ssd (solid state drive) met een capaciteit van 64 GB is optioneel, net zoals het onderstel met wieltjes voor mobieler gebruik, meldt techblog Ars Technica. De accu gaat op één lading zo'n twee uur mee.

E-dobbelsteen

Lenovo mikt naast kantoorgebruik ook op gezinsvermaak en levert daarvoor een e-dobbelsteen mee en vier joysticks voor gebruik bovenop het touch-scherm. Die fysieke objecten dienen als versterking voor de combinatie van digitaal en fysiek gamen, wat de fabrikant 'phygital' noemt, meldt Webwerelds Amerikaanse zustersite PCworld.com.

De Horizon schakelt zodra het apparaat plat wordt gelegd automatisch over naar de Lenovo-eigen touch-interface Auro. Die biedt bedieningsmogelijkheden voor meerdere gebruikers tegelijkertijd, vanaf elk van de vier zijden van het touch-scherm. Het apparaat haakt aan op een eigen app store van Lenovo, meldt techblog Mashable. Daar biedt de fabrikant specifieke apps, waaronder het spel Monopolie, voor deze tafeltablet.