Sommige developers die een gloednieuwe Samsung-tablet hebben gekregen, doen die van de hand. De biedingen op veilingsite eBay schieten de lucht in. Er wordt 3500 dollar gevraagd, maar het hoogste bedrag dat is neergelegd voor één van de tablets is 4000 dollar.

Speciale uitvoering

Microsoft heeft dat apparaat uitgedeeld onder 5000 bezoekers van zijn Build-conferentie. Op die nog niet uitgebrachte tablet met Core i5-processor van Intel staat de developer preview van Windows 8. Die alpha-versie van het nieuwe besturingssysteem is sinds afgelopen dinsdagnacht te downloaden.

De op Build uitgedeelde Samsung-tablet is een aangepaste uitvoering van de 'Series 7 Slate'. Het is voorzien van extra bewegingssensors en heeft een NFC-chip (near field communication) voor mobiele betalingen. Samsung brengt de reguliere Series 7, met Windows 7 erop, in oktober op de markt. De prijs is dan zo'n 1200 dollar, afhankelijk van het type. Het apparaat kent unieke mogelijkheden.

Ontwikkelmachine

Het is niet bekend waarom developers het cadeautje van Microsoft willen verkopen. Het prototype van Windows 8 dat op de Samsung Slate-tablet is gezet, is ook online beschikbaar, evenals de ontwikkelaarstools. Wellicht bouwen de ontwikkelaars hun applicaties liever met de beschikbare tools op hun eigen pc.

Techsite ThisIsMyNext belicht de voorloper van de Windows 8-tablet, die straks uitkomt met Windows 7 erop: