Volledige review van CellularLine AQL Thunder

De Audio Quality Lab is onderdeel van de Italiaanse smartphone-accessoirebouwer Cellularline. Onder dit label wordt vooral audiohardware uitgebracht waaronder oordopjes, speakers en headsets (al dan niet draadloos). Vandaag testen wij de waterdichte Thunder en kijken wij of deze speaker meekomt met de andere door ons geteste speakers.

Ontwerp en features

De AQL Thunder is verkrijgbaar in het zwart, wit, rood en blauw en is gemaakt van hard plastic met nylon gaas. De speaker is verder voorzien van rubberen randen aan weerskanten en een plastic strip met rubberen kern die van links naar rechts loopt. Op deze rubberen kern zit een rubberen klepje waaronder de micro USB-poort en 3.5 mm line-in poort zit. De strip bevat verder volumeknoppen, een powerknop, twee indicatie-LEDs en een oogje voor een koord. De speaker wordt standaard geleverd met micro USB-kabel, audiojack-kabel en een koord.

De speaker heeft verder een IPX7 rating waardoor deze een half uur onder water gedompeld kan blijven op een meter diepte, twee speakers voor medium/hoge frequenties en een extra pump bass speaker voor de lage tonen. De Thunder heeft een output van 10 Watt en kan, dankzij de 2200mAh-accu, tussen de 10 en 16 uur geluid produceren op een lading. 

De Thunder is 22 x 9,5 x 9,5 centimeter groot en weegt 400 gram en ligt lekker in de hand, maar kan dankzij de rubberen randen ook op stevig rechtop staan of op z’n kant liggen zonder weg te rollen. 

De installatie is een fluitje van een cent. De speaker van via Bluetooth gepaird worden met andere Bluetooth-apparaten zoals je gewend bent, maar daarnaast is er ook een mogelijkheid te verbinden via NFC. Houd je smartphone tegen het NFC-logo op de speaker aan en er wordt direct gevraagd verbinding te maken. Als je daar toestemming voor geeft, wordt Bluetooth meteen ingeschakeld als dat nog niet het geval was en de speaker verbonden. Altijd handig als je op een feestje bent waar verschillende mensen muziek vanaf hun eigen toestel willen laten horen.

Geluidskwaliteit

De Audio Quality Lab Thunder weet een aardig geluid te produceren, maar vergeleken met andere speakers die wij hebben getest komt het een beetje blikkerig over. De speaker blinkt wel uit in de midrange en spraak/zang is zeer helder. Er is geen sprake van geluidsvervorming, ook als de speaker op z’n allerhardst staat, en deze speaker kan behoorlijk hard. De lagere tonen komen echter niet zo goed tot uiting, dus verwacht niet te knallen met je favoriete Hiphop of Drum ‘n Bass playlist. Wij vinden dit nogal vreemd aangezien Cellularline/AQL claimt dat de Thunder een extra pump bass speaker bevat. De speaker komt beter tot z’n recht als je deze gebruikt om films en series mee te kijken aangezien de spraak echt subliem klinkt. Ideaal voor je Netflix/Amazon Prime/Disney+ tablet-sessies dus.

Conclusie

De AQL Thunder is een mooie, stevige speaker die niet alleen tegen een stootje kan, maar ook heel goed tegen water. Hierdoor kan deze speaker heel goed worden meegenomen naar (outdoor) feestjes en zal op vakantie ook goed staan naast het zwembad zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het apparaat het laat afweten als deze nat wordt.

Het geluid dat deze speaker produceert is redelijk tot goed. De Bluetooth speaker blinkt uit op gebied van spraak en zal daarom goed tot z’n recht komen als je deze gebruikt in combinatie met een smartphone of tablet om films en series te kijken. Als je een Bluetooth speaker zoekt voor het afspelen van muziek in deze prijscategorie, dan kan je beter even verder zoeken.