
Microsoft lanceert pc-reparatietool
Microsoft heeft een bètaversie van een pc-reparatietool uitgebracht. De Fix it Center-software moet gebruikers helpen pc-problemen snel op te lossen.
Microsoft heeft een bètaversie van een pc-reparatietool uitgebracht. De Fix it Center-software moet gebruikers helpen pc-problemen snel op te lossen.

Microsoft lanceert pc-reparatietool
Microsoft heeft een bètaversie van een pc-reparatietool uitgebracht. De Fix it Center-software moet gebruikers helpen pc-problemen snel op te lossen.
Met Fix it Center wil Microsoft de diagnostische functionaliteiten die ingebouwd zijn in Windows 7 ook beschikbaar maken voor Windows XP en Vista. De clientsoftware downloadt automatisch probleemoplossingen bij Microsoft en kan dus zowel online als offline dienst doen.
Mkb- en thuisbeheer
Via een account bij Microsoft is de informatie van verschillende pc's met Fix It Center online in één keer te overzien. Microsoft wil daarmee beheerders in het mkb en thuisgebruikers met meerdere pc's van dienst zijn.
Het is de bedoeling dat de software helpt bij het vinden en reparen van problemen. Waar dat normaal handmatig moet gebeuren, is het de bedoeling dat het nu vrijwel volledig geautomatiseerd gaat. Het programma kan ook behulpzaam zijn als het niet uit zichzelf een probleem kan oplossen.
Helpdesk kijkt mee
"Fix it Center vindt en repareert veel voorkomende pc- en apparaatproblemen", meldt Microsoft op de site. "Het helpt ook nieuwe problemen te voorkomen door pro-actief te controleren op bekende problemen en updates te installeren."
Microsoft-helpdeskmedewerkers kunnen op verzoek van een klant toegang krijgen tot diens Fix it Center als problemen niet opgelost kunnen worden. Details over hardware, het specifieke probleem en de mogelijke oplossingen die al geprobeerd zijn, worden dan bekeken door de helpdesk om problemen sneller op te lossen.
Ook voor Windows Server
De dienst draait op Windows 7, Vista en XP. De gebruikers van het laatstgenoemde besturingssysteem hebben wel service pack 3 (SP3) nodig, of service pack 2 als de 64-bit-variant van Windows XP Professional wordt gebruikt. De software werkt ook op Server 2003 in combinatie met SP2 en op Windows Server 2008.
good programs and different applications released by Google [Link] data we wish to install the selection is you're nice.
good to make it function. Presently Mobdro will just work [Link] for their preferred video clips and also motion pictures best.
Laat mij raden, je probeerde onder Windows 7 om IE4 of IE5 te installeren? Of je hebt van een Torrent een versie van Windows IE gedownload. Mocht dat het geval zijn, dan kan ik mij voorstellen dat het programma mogelijk besmet is met een eng beestje en dat Windows terecht probeert te weigeren het programma te installeren.
Mocht je verwijzingen naar links hebben die jouw bewering ondersteunen, dan ben ik daar namelijk uitermate benieuwd naar.
Het zou een mooie hoop heibel geven als ze een versie voor Linux uitbrachten.
Ik gebruik hun software uiteraard niet en moet dus afgaan op wat anderen erover zeggen en wat de Microsoft marketing afdeling er zelf van maakt. Voor wat ik ervan begrepen heb lijkt het me in eerste plaats een tool om problemen op te sporen die veroorzaakt worden door een ongelukkige combinatie van hardware (-drivers, -instellingen) en/of software.
Ik wil ze bij MS wel wat credit geven voor hun software en ik vermoed dat ze een vrij aardige partij tests draaien maar gezien de hoeveelheid third party hard- en software die met Windows moet werken, is het wel handig om een tooltje te hebben wat een snapshot kan maken van het hele systeem (al is het maar voor statistische analyse) en eventueel ook een undo-register heeft voor wijzigingen.
Hmm, kan ook. Settings van Windows of de programma's die er op draaien?
Het maakt nogal wat verschil, trouwens, of de settings trouwens door de gebruiker zijn aangepast, of out of the box of na een update verkeerd gingen staan.
Het is meer een settings reparatie tool.
Nee, is het dan een hardware reparatietool?
Lijkt me duidelijk van niet.
Het gaat dus wel degelijk om software, welke software is niet bekend. Maar Microsoft kennende zal het wel alleen op Windows draaien, wat al gauw leidt tot de conclusie dat het een OS reparatietool is...
de theorie is prachtig en misschien heb je zelfs gelijk. Er zijn echter vanaf de bron mogelijk honderden vertakkingen. Je kan aan de bron 100 jaar werken aan de perfecte code waarin nooit een fout zal optreden, en hopen dat tegen die tijd kwantumcomputers bestaan die krachtig genoeg zijn om de performance te garanderen.
Of je kiest een tussenweg waarbij je afspreekt met (bijv) driver bouwers dat ze zich houden aan de regels, waarna je alleen op sleutelplaatsen test op fouten. Voor de situaties waar het onvermijdelijk, want het blijft mensenwerk, fout gaat zorg je voor diagnose tools.
Blijven herhalen dat je een perfecte wereld eist is naar mijn mening niet heel constructief.
Met name die eindeloze reeksen 'kleine ongelukjes' doen zich vooral voor als gereden wordt met de Trabant onder de besturingssystemen: Microsoft Windows.
Niet realistisch.
Je zegt in feite dat ontwikkelaars de problemen ten alle tijden voor moeten zijn en eventuele herhalingen van problemen dienen uit te sluiten.
Leuke utopie, maar geen haalbare kaart.
Voor de rest geef je zo'n tooltje teveel waarde; het kan gewoon een handig hulpmiddeltje zijn in bepaalde gevallen waar het tooltje voor gemaakt is. En ja, dat zijn dan van die gevallen die gewoon voorkwamen, voorkomen en zullen gaan voorkomen.
Pin jezelf er niet zo aan vast, zou ik zeggen.
Nou en? Ik reageerde dus juist op dat voorbeeld.
Ik bedoel ook niet dat degene die het probleem constateert, de gebruiker zeg maar, dat zèlf in de bron moet oplossen.
Wat ik bedoel is dat developers hun inspanningen beter kunnen richten op het aanpakken van problemen bij de wortel en niet proberen in een tooltje op te lossen. M.a.w. de moeite die het kost om problemen in een tooltje op te lossen (symptoombestrijding) kunnen ze beter steken in structurele oplossingen.
Nou en? Ik heb wel meerdere problemen (gehad) met Ubuntu, ik heb er alleen even één als voorbeeldje uitgelicht.
Pin jezelf er niet zo aan vast, zou ik zeggen.
Je gaat er dan voor het gemak vanuit dat zodra iemand een probleem tegenkomt, dat deze meteen op de hoogte is van:
- De exacte aard van het probleem
- Hoe het op te lossen
Dat kan ik gewoon niet reëel noemen.
Nee, dus.
Maar, dat ga ik verder niet meer aan je uitleggen. Daar zie
ik geen vruchtbare grond voor, zeg maar.
Dat was niet het soort probleem waar JanW mee te maken had. Zijn probleem was dat een driver opspeelde na een reguliere software-update van Ubuntu.
Dat soort problemen moet je volgens mij niet met een tooltje bestrijden, maar aan de bron.
Nog even los van het feit of een tooltje dit soort problemen uberhaupt zou kunnen detecteren, laat staan automagisch oplossen.
Ik reageerde op dit specifieke voorbeeld-probleem van JanW met de opmerking:
That's all.
Het is niet gezegd dat de oplossing bekend is.
Bijvoorbeeld de nieuwe Windoiws update software kan nu constateren dat bepaalde te updaten kernelmodules gecompromitterd zijn. Dat is een teken aan de wand dat er malware actief is en waarschijnlijk een rootkit. Het is echter nog niet gezegd dat dat altijd dezelfde toolkit is of misschien weer een nieuwere geupdate verbeterde versie of dat er al software beschikbare is om die rootkit correct te verwijderen zonder het systeem permanent om zeep te helpen.
Het is een forse stap van een security update die op de achtergrond plaatsvind en veelal is ingesteld op automatisch naar een rootkit removal actie. Rootkits hebben de neiging om systemen te beschadigen en lang niet altijd is verwijdering goed mogelijk en/of zijn er handmatige handelingen nodig door de gebruiker. Het is beter eerst de gebruiker te informeren dat zijn/haar systeem is beschadigd door waarschijnlijk malware zodat die daarop actie kan ondernemen.
Om er eens 1 uit te lichten. Je kan controleren waarom de Aero glass effecten het niet doen.
Wat doet de controle vervolgens?
* Het controleert of je video kaart wellicht helemaal geen glas effecten ondersteunt. Of je te weinig geheugen hebt of te weinig kleurdiepte.
* Of de juiste desktop services wel draaien en of de juiste thema's wel zijn geïnstalleerd.
* Of het niet is uitgezet door de energie besparende maatregelen van het os.
Vervolgens rapporteert het en kan je kiezen om zaken anders in te stellen.
Mijn vraag is, wat wil je hier aan de bron aan doen? Elke instelling kan mijn bewuste keuze zijn, waar Microsoft aan de bron geen r**t mee te maken heeft.
Omdat jij de doel van het tooltje niet begrijpt wellicht? Het is voor die problemen waarbij het systeem niet kan beoordelen of het een probleem of een keuze is.
Grin, precies de reden waarom ik voorkeur geen aan Linux recovery systemen. Dan hoef ik me daar in elk geval niet druk over te maken.
Aan de andere kant ... Ik heb intussen wel zoveel Vmware linked clones getrokken met mijn XP licentie dat ik me afvraag of Microsoft het nog goed vindt. :)
Nog een keer dan.
Als het probleem bekend is en zelfs de oplossing is bekend, dan pak je dat toch gewoon in de bron aan? Dan is er helemaal geen probleem meer.
Waarom nou een tooltje? Da's toch onnodig moeilijk doen?
Goede vraag, ik zou weer eens de laatste versie van de EULA moeten lezen. Tegelijkertijd zou ik me er makkelijk vanaf kunnen maken en stellen dat ik alleen systemen met Windows 7 erop, welke niet meer starten, repareer. Dan heb ik 1 licentie die tegelijkertijd aktief is.
Een ander variant is, dat ik een geinstalleerde versie 30 dagen mag laten lopen zonder activeren.
Leuke 'argumenten', blijft het punt: wat vindt de producent ervan?
Nu weet ik inmiddels dat het praktijkvoorbeeld dat ik aanhaal een bekend fenomeen is (nu ja, behalve dan misschien bij gebruikers die nooit problemen hebben en waarbij alles nagenoeg perfect werkt), en dus gewoon in een tooltje verwerkt kan worden met advies voor de gebruiker over wat te doen.
En zo zijn er meer bekende problemen + oplossingen die erin verwerkt kunnen worden.
Zo'n tooltje kan een gebruiker in dat soort gevallen dan ontzettend veel tijd en ergernis besparen.
Leg me nu eens even helder uit: Wat is daar nou mis mee?
Zoals ik al zei. Als een tool in staat is een probleem op te sporen en ook de oplossing erbij te geven, dan is het dus ook mogelijk om deze oplossing op de bron toe te passen.
In dat geval was jij het probleem waarschijnlijk helemaal niet tegengekomen en was een reparatie-tools dus ook overbodig geweest.
Het is nog maar een beta, natuurlijk.
Maar, dat soort details mogen inderdaad nog wel een puntje op de i krijgen.
Als een driver onderuit gaat door een reguliere update, dan moet óf die driver worden gefixt, óf de bewuste update moet worden gefixt.
Het punt is een beetje met dat voorbeeld; ik wist het de eerste keer gewoon niet waardoor Ubuntu zo traag was geworden. Als er een diagnostisch tooltje had bestaan dat mij had kunnen vertellen waar de schoen opeens aan het wringen was geslagen en welke stappen ik kan ondernemen om het op te lossen, had me dat een hoop tijd gescheeld.
Helemaal als het tooltje automatisch de grafische drivers voor me kon rechtzetten, want dat vind ik dus echt géén leuk klusje.
Ja, dat kan ook.
Als het bestaat, dan is het een vrije keuze om zoiets wel of niet te gebruiken.
Staat de licentie voor je pc of laptop toe om een live-versie te maken? Of moet je dan eerst een nieuwe licentie kopen?
HP? nog nooit ook maar een probleem gehad.
IIyama? nog nooit ook maar een probleem gehad.
WD? nog nooit enz....Dan lijkt me de pc-reparatietool van Microsoft volstrekt overbodige luxe voor jou... Om de discussie maar weer een on-topic proberen te trekken. =P
Als je nooit problemen hebt met je Windows installatie, heb je ook niets te repareren.
Op Linux zal het waarschijnlijk niet draaien, want je moet onder Windows al aardig moeite doen om het te kunnen starten als je het een beetje veilig houdt.
Mijn OpenSUSE dvd heeft trouwens een prachtige reparatie tool, die me al zeker één keer uit de brand heeft geholpen.
Pas geleden kreeg ik bij het installeren van Windows de melding dat Explorer niet geinstalleerd werd, omdat Windows het niet als veilig kon bestempelen. Laat dat tooltje dan dus maar........
Het is ook maar als voorbeeld; ik heb de ervaring van een vriend van me. Mijn punt is dat Linux binaries altijd beter zullen werken dan Windows binaries met Wine.
En ET is een ideale situatie die ik als voorbeeld gaf. Het is sowieso een oud spel, dus FPS heb je weinig last van. Maar voor een FPS is het altijd makkelijk om een hoge FPS te hebben, omdat de muisbeweging dan wel soepeler zal gaan.
En dit is dus maar een halve oplossing. Het is een begin, maar een Linux binary zal pas echt mensen naar Linux trekken.Ik heb die ervaring niet, en gebruik toch redelijk wat hardware.
Vooral de goede merken hebben uitstekende drivers, maar goed, dat is dus mijn ervaring, en niet de jouwe blijkbaar.
Ik denk dat de "gewone burger" wel wat waarde hecht aan beeld en geluid, met nog wat andere 'harde' zaken als printen, scannen, webcam. Als ik het goed begrepen heb dan is dit tooltje daarvoor, niet voor de software die eventueel gebruikt wordt want die kan wel in de 'cloud' zitten.
Dergelijke problemen moeten niet 'gefixt' worden door een of andere reparatie-tool, maar aan de bron.
Als een driver onderuit gaat door een reguliere update, dan moet óf die driver worden gefixt, óf de bewuste update moet worden gefixt.
Niks reparatietool...bah!
Heb ik ergens Linux genoemd? Ik heb wel degelijk problemen gehad met talloze draadloze netwerkkaartjes en USB-wifi-dongles, scanners (Microtek professionele flatbed van meer dan 2000 euro, Nikon diascanners), printers (Epson: meerdere professionele groot-formaat printers), videokaarten (ATI), geluidskaarten (Audigy Platinum van Creative) en zo kan ik dus ook nog wel even doorgaan.
gefeliciteerd, ik werk ook al 20 jaar zo, maar dan met MS.
En wat betreft de apps, die worden in installaties van hardware altijd apart geleverd, dus install ik alleen de drivers,
welke overigens van alle goede merken gewoon als download zijn te krijgen, tot in lengten der jaren, voor elke versie.
Asus? nog nooit ook maar een probleem gehad.
HP? nog nooit ook maar een probleem gehad.
IIyama? nog nooit ook maar een probleem gehad.
WD? nog nooit enz....
en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.Dit geldt ook voor goede software, draait ook als een zonnetje onder ms.
Je oogst wat je zaait,ook met software en hardware!
En om te verklaren dat Linux probleemloos werkt, wel dat is gewoonweg niet zo, lees ook eens wat anderen meemaken.
Interessante gedachte. Ik was laatst op bezoek bij de Microsoft Techdays en daar werden een aantal presentaties gehouden over diverse MS producten. Veel functionaliteit had te maken met 'cloud computing' (public, private, whatever) en het gebruik van Internet was bijna overal nodig. De slechte smaak die ik overhield aan de presentaties had echter weinig te doen met de producten maar met de slechte internetverbinding. Geen internet -- functionaliteit niet beschikbaar.
Nou is de internetfeed redelijk stabiel bij ons, maar tegelijkertijd niet altijd beschikbaar. Gedurende die tijden ben ik dus down en kan niet meer werken met een OS wat internet nodig heeft om te werken.
Wat het reparatietool van Microsoft betreft, hier ben ik net zo sceptisch als bij een Microsoft virusscanner of securityproduct. Als je je eigen producten niet veilig kunt maken, waarom kun je dat dan wel met je eigen securityproducten.
Ik wacht de reviews wel af en zal het dan eens zelf testen. Werkt het, dan is het goed, werkt het niet, dan is het snel weer weg.
Dat is nu juist het probleem: "normaal" gaat vaak niet eens op een Windows-PC omdat heel veel hardwaredrivers al niet normaal zijn en er een zooitje van maken. Wat wil je dan dat ik doe? M'n hardware maar niet gebruiken, of vervangen?
Dat klopt, maar hij schrijft het alsof het eerste (crappy enz..)
ook allemaal door hem is ervaren, en dat leek me niet zo slim. De meeste mensen maken zelf gewoon een puinhoop van hun systeem, en gaan dan klagen over windows os. Als je een beetje normaal met pc en software omgaat (het is net een auto) werkt alles probleemloos.
De meeste mensen doen dit echter niet, en installeren alles wat los en vast zit. Zeker bij die doelgroep(en die is groot!) helpt Linux ook niet, dat kunnen ze gewoonweg niet handlen.
Wat dat betreft kunnen die 'rommelkonten' misschien beter het dictatoriale Apple nemen, dat kauwt helemaal alles voor ze voor, en dat blijken een hoop mensen (met alle respect) gewoon nodig te hebben.
Noem me gek, maar ik heb altijd een bepaalde associatie bij de avatar. :)
Petje, ongeschoren look, zwart wit. Je kijkt alleen niet zo streng en voor de kijkers te ver naar links. Het onderbewustzijn spiegelt soms rare dingen voor.
Als je systeem niet meer boot met windows dan kan je gewoon een live cd/ usb stick van ubuntu of een andere linux distro gebruiken om bij de bestanden te komen
Of je maakt een live CD/USB stick met Windows (XP, 7).
Ik vraag me eigenlijk af wie dan wel de doelgroep is?
Om bij het voorbeeld hierboven te blijven. Voor een doorsnee gebruiker is de lijst met opstartprogramma's nou niet direct eenvoudig. Hoe gaat iemand bepalen of bijvoorbeeld RtHDVCpl.exe mag opstarten?
Wat dat betreft geeft zelfs MSConfig meer informatie. Daar zie je ineens dat het een 'HD Audio Control Panel' van 'Realtek Semiconductor' is.
Updates van Ubuntu zelf. Daar zit dan kennelijk iets tussen dat er voor zorgt dat de drivers die de fabrikant zelf uitgeeft voor Ubuntu/Linux niet meer goed werken.
Een systeemherstelpunt zou anders ook handig zijn, in dat soort gevallen.
Ik heb i.i.g. genoeg meegemaakt om te concluderen dat ook Ubuntu niet 100% perfect is. Geeft niets, had ik ook niet verwacht of zo.
Maar, een diagnostisch tooltje die zaken kan controleren en waar nodig kan 'fixen' of adviseren, kan geen kwaad (ook niet voor Ubuntu, of welk OS dan ook).
Dit zal ook wel een populair tooltje worden om naar te verwijzen op helpdesk pagina van bijvoorbeeld ISP's en OEM leveranciers.
Inderdaad, ik ben daar zelf bij en heb mijn keuze met name (maar niet alleen) gebaseerd op wat hardwarefabrikanten doen. Bij heel veel mainstream hardware zitten namelijk drivers die niet alleen een driver zijn, maar applicaties meeleveren die zich met de kernfunctionaliteit van het OS bemoeien. Wireless netwerkkaartjes die een eigen applicatie voor WPA meeleveren, of geluidskaarten die de mixer van Windows overrulen, of printers die niet werken tenzij je een hele 'suite' aan rotzooi installeert en het printergedeelte van het Windows control panel in de war schoppen, of videokaarten die menen het control panel van Windows te moeten overrulen en ga zo maar door tot je een grote onstabiele massa hebt waar qua bediening geen touw meer aan vast te knopen is. Om over alle onvoorziene onderlinge interactie tussen al die kleretroep maar te zwijgen. En ja, het gaat dan ook over professionele randapparatuur van meerdere duizenden euro's die zich hier net zo schuldig aan maakt als rommel uit de aanbiedingenbak van de Dixons.
Het OS dat ik nu gebruik, ondersteunt alle hardware in mijn systemen en dat zonder de bediening van het OS te veranderen of de beschikbare API's te vervangen door fabrikantspecifieke maatwerkrommel.
De software die ik gebruik is bovendien in overgrote meerderheid net zo gratis als de spyware/adware onder Windows, maar dan wel kwalitatief hoogwaardig, stabiel en zonder commerciele nevenzaken zoals activatiemechanismen die alleen maar in het belang van de fabrikant zijn.
Tot slot wordt mijn hele systeem inclusief alle applicaties actueel gehouden via 1 en hetzelfde update-mechanisme, zijn upgrades naar de volgende major versie gratis en naadloos, en zodoende werkt de hierboven genoemde Pentium III al sinds ongeveer 2001 zonder ooit een herinstallatie van het OS nodig te hebben gehad.
Het tooltje heeft natuurlijk maar beperkt nut.
Het helpt alleen in situaties die het herkent. Het kan best zijn dat die situaties miljoenen personen treffen maar ik denk dat ICT'ers veel minder met dergelijk problemen worden geconfronteerd en dat ze veel van de op te lossen problemen ook veel makkelijk zelf kunnen herstellen zonder hulp van een toolje.
De lezers hier op Webwereld zijn niet echt de belangrijkste doelgroep.
Wat betreft de nieuwswaarde: ook de BBC News site vond het de moeite waard om er kritiekloos reclame voor/melding van te maken. Het zij zo.
Wat betreft jou humor: Ik heb de grap blijkbaar gemist. Een beetje vent had gewoon "FIRST!!!11!!!" daar neergeplempt en het daarbij gelaten of wel inhoudelijk iets gemeld.
Nee, ik was me aan het afvragen waar je op doelde. Welke update zou dat dan moeten zijn? Het enige probleem is volgens mij met Intel drivers geweest bij de vorige Ubuntu versie. Daarbij zonk de grafische performance naar bedenkelijke niveaus. Maar dat was te vermijden door (destijds) niet (meteen) te upgraden naar de laatste versie van Ubuntu als je computer een dergelijke intel chipset had.
Een reparatietool heb ik in Ubuntu echt niet nodig. Sterker nog: wat zou je moeten repareren als er niets stuk gaat? Ik gebruik Ubuntu (en daarvoor Suse) al jaren en iets repareren was er eigenlijk nooit bij. Ik heb eens wat handmatig moeten installeren of configureren, maar nooit moeten 'repareren' omdat er iets door een update aan de riedel ging.
Ongelukken zijn ook altijd in theorie te voorkomen. In de praktijk vinden er echter dagelijks miljoenen, zo niet miljarden kleine ongelukjes plaats.
"Daar ben je toch allemaal zelf bij? Het hoeft niet hoor.Installeer gewoon goede software en je hebt nergens last van. "
Volgens mij geeft Nixpro te kennen dat hij dat 10 jaar geleden heeft gedaan en sindsdien veel prettiger kan werken.
Daar ben je toch allemaal zelf bij? Het hoeft niet hoor.Installeer gewoon goede software en je hebt nergens last van. Ik draai zo al meer dan 20 jaar probleemloos, met tientallen progs.De enige backup die ik ooit nodig heb gehad was wegens een fysieke schijfcrash.
!!!!!
(Is dit het nieuwe twitteren, of zo?)
Geachte zuurpruimen.
't is van Microsoft, toch? Moet elk persbericht over een nieuw artikel (= verkapte reclame) zo serieus genomen worden dat jullie een beetje humor niet meer aankunnen?
Ok, voor degene die het een handige tool vinden... prima... gebruik het. Maar het is geen onafhankelijke nieuwsgaring waarin Webwereld vaak zo uitblinkt !
Dit jaar is het precies 10 jaar geleden dat ik Windows voorgoed vaarwel heb gezegd op alle computers waar ik zelf zeggenschap over heb. Dat zijn dus al mijn eigen systemen en de desktop op mijn werk.. Ik ervaar dat als een verademing: geen crappy shareware die nooit echt doet wat het moet doen tenzij je er alsnog een hoop voor betaalt, geen 'gratis' software vol met rotzooi, printerdrivers die gewoon je printer aansturen en geen complete discotheek aan control panels meeleveren, geen activatie of productkeys, geen tekstballonnetjes die ook na wegklikken blijven terugkomen en zeuren over dingen die ik al weet, geen "weet u het zeker" bij alles wat een beetje riskant zou kunnen zijn, maar gewoon een computer die doet wat 'ie moet doen en mij verder niet in de weg zit met zaken die niet in mijn belang zijn. Oh, en ook mijn wat oudere machientje met 512MB geheugen en een Pentium III draait nog als een zonnetje met de recente versies van mijn favoriete OS dus het scheelt geld en is nog goed voor het milieu ook!
nou lager FPS?
Hier toch niks van te merken hoor. Ik haal een hoger FPS dan mijn monitor kan weergeven op een behoorlijke resolutie. Mijn machine reageerd vaak genoeg sneller dan die van mijn medespelers. Wel zo handig als tank of healer
Blizzard maakt inderdaad geen Linux-versie maar sinds enkele jaren blijven ze wel compatible met wine als ik het goed heb.
?????
Mwah, ik speel games op de PS en de Wii. Dan heb je geen Windows meer nodig en volgens mij krijg je vrijwel alle PC spellen ook voor die gameconsoles.
Op mijn laptop draai ik Ubuntu en dat bevalt prima.
Eigenlijk is dit allemaal off-topic.
Het bestaan van een tool om je OS te fixen geeft bij mij een gevoel van: oh, dus het is dan toch niet zo'n goed product? Al jaren wil MS ons doen geloven dat Windows steeds beter en stabieler en wordt en dat W7 nu echt de ultieme windows versie is. En toch is er nog steeds 'reparatie' nodig.
Zelf denk ik dat model waarbij een OS volledig lokaal draait op termijn voor de meeste gebruikers zal verdwijnen. De OS-en zijn in de loop van de jaren steeds complexer geworden, daar helpen mooie grafische schermen en tooltjes uiteindelijk ook niet meer. Een Chrome OS-achtig OS of een ander Cloud OS zie ik wel zitten. Je kunt dat het lokale deel van het OS zo klein mogelijk houden: dat is dan ook eenvoudiger te repareren als er iets mis gaat: misschien wel door het indrukken van een reset knop.
Voor de echte power users zullen er nog wel OS-en overblijven die alle functionaliteit lokaal bieden, maar voor de gewone burger zie ik het toch de kant van een Chrome OS-achtig model op gaan. Het zal in eerste instantie mogelijk nog vaak draaien als toevoeging op W7, maar naar verloop van tijd zul je (goedkope) hardware kunnen kopen met een mini-os geïnstalleerd wat je feitelijk alleen toegang geeft tot het internet.
Maar goed: ik heb ook geen glazen bol en dit is dan ook puur speculatief.
Waar heb ik die avatar toch eerder gezien?
Tooltje maar eens geïnstalleerd.
Eens kijken of ik er wat wijzer van kan worden.
Ik krijg weleens een foutmelding van mijn printer. Er zijn echter geen problemen gevonden met de printer. OK dan.
De test voor algehele prestaties van het systeem (op zich geen problemen, maar het mag altijd sneller) levert alleen een melding op dat er wat programma's opgestart worden als Windows opstart (allemaal programma's die ik ken en die ook opgestart moeten worden), de rest van de tests zijn in orde. Waarvan akte.
Conclusie: Het zal wel? :-)
Op zich vind ik dit wel een aardig initiatief, kan misschien handig van pas komen als ik weer eens bij deze of gene langs moet komen voor problemen met het één of ander.
Zoiets zou misschien ook wel leuk zijn voor Ubuntu. Om te voorkomen dat een bepaalde Ubuntu update er weer eens voor zorgt dat het systeem gaat kruipen omdat de drivers van de fabrikant van de grafische kaart dan ook weer verwijderd/ge-update moeten worden, bijvoorbeeld.
Ik ken Loes niet, dus ik zou het niet weten. ;)
Een avatar als Loek lijkt me voor mij niet verstandig. Ik ken mijn kwaliteiten... en mijn looks zijn daar niet één van. :D
Veel studenten worden gedwongen om van windows gebruik te maken. Maar verder zou ik niet weten waarom je windows zou willen gebruiken, anders dan voor spelletjes.
"Fix-It Utilities runs 250+ tests to uncover the problems that slow down your computer and fixes them so your computer runs like new again." "One step tune up wizard for easy maintenaince" "Fix windows problems". Lijken mij zoiets als hetzelfde eigenlijk.
En het gaat niet zozeer om de weinige verschillen, maar om de naam.
Ach ik ben niet bang te zeggen dat ik voor het gamen nog afhankelijk ben van Windows hoor. De afhankelijkheid zelf is natuurlijk wel ziekelijk, en belemmert mijn vrijheid.
Je maakt het me moeilijk geen persoonlijke aanval op je reactie te doen...
Vergeet niet dat Wine nooit een volledige oplossing kan bieden. Wine zal altijd achterlopen, net als Moonlight reden zijn om toch Windows te gebruiken. Het beste zou zijn dat de game makers platform onafhankelijk zouden programmeren, met OpenGL. Alle binaries op 1 CD/DVD.
Dat zou het meest ideale geval zijn. Voor Blizzard is Wine al een reden om geen Linux binary te maken. World of Warcraft draait immers al onder Wine? Tuurlijk, maar wel met een merkbaar lager FPS.
En dat is neem ik aan niet wat we willen bereiken. Op deze manier zal je nooit de hardcore gamers aanspreken.
Neem Enemy Territory als voorbeeld; die had ook een Linux binary. De Linux binary had een beduidend hoger FPS dan de Windows binary. Dat is wat we zouden moeten hebben.
Ik vind dat Loes Essers nog steeds de beste avatar heeft van allen hier.
Ja, iedereen heeft er hier 'voor de gein' 'toevallig' een Windows bak bij.We noemen het ook vooral 'bak', dat klinkt wat stoerder,
en altijd 'erbij', zodat het lijkt of we hem niet nodig hebben, en hem eigenlijk niet willen. maar ondertussen.............. haha
Nou die doet toch heel iets anders lijkt me zo.
Daarbij... veel problemen zijn hardware gebonden en niet OS gebonden. Brakke drivers (zoals een bekende geluidskaart, vincent) gaan totaal om MS heen, daar hebben ze geen invloed op.
Waarom doet diezelfde geluidskaart het onder ubuntu out of de box dan wel goed (dus 7.1 i.p.v 2.0 geluid)?
Ga jij eens lekker alle spellen die ik in mijn collectie heb werkend krijgen op mijn ubuntu machine (desnoods onder wine). Ik game rustig door en verwacht over ongeveer 10 jaar een belletje dat je het gelukt is omdat wine dan geëvolueerd is naar de versie die het spel werkend krijgt.
Ik gebruik geen windows meer maar ik ben overgestapt vanwege dat soort dingen. De BSOD's vlogen mij bij windows 98 om de ogen/ oren en toen ben ik begonnen met GNU/Linux.
Omdat ik nog wel eens een spelletje wil spelen heb ik voor de gein nog een windows bak waar ik dit meemaak.
Slaap rustig verder terwijl de hele wereld gaat dataminen op jouw gegevens.
Waarom? Voor een aantal games zit je gewoon nog altijd vast aan Windows.
Tsja, dit lijkt me een kwestie van "if it ain't broke, don't fix it". Blijkbaar is Windows dus niet goed genoeg om probleemloos te draaien.
"En nog helemaal gratis ook net als windows als je een pc koopt."
Windows is niet gratis, zelfs niet als je het koopt als het al op een computer staat. Het kost zo'n 15% van de prijs van de computer. Bij een computer van 100 euro met Windows, gaan er dus 15 eurootjes naar MS. Of je het OS daarna gebruikt of niet. Gelukkig kan je dit geld terug eisen.
Ik vond het grappig :)
Zwart-Wit blijkbaar niet. Humor is subjectief...
Je praat alsof het normaal is.
Zo bizar dat gebruikers een dergelijk disfunctioneren accepteren.
Van alle gronden om voor een bepaald OS te kiezen lijkt me dit wel de domste.
Staat er "OS-reparatietool"? Oeps, verdween daarmee de bodem onder jouw verder zo nuttige bijdrage?
Fix it, is dat andere bedrijf avanquest door Microsoft overgenomen? Dat heeft ook een computerprogramma dat Fix-It heet. Doet ongeveer hetzelfde ...
Als het mogelijk is om veelvoorkomende problemen automatisch te vinden en te fixen, dan was het dus ook mogelijk geweest dergelijke problemen gewoon te voorkomen.
Dat noem ik niet voorkomen. Dat noem ik stiekem fixen en hopen dat niemand het heeft gemerkt.
Geweldig toch maar weer van dat onvolprezen microsoft.
Ik denk dat het net zo'n groot succes zal worden als de help functie.
En nog helemaal gratis ook net als windows als je een pc koopt.
Ik denk dat heel veel andere Fix it tooltjes daar niet blij mee zouden zijn.
Bedankt. Altijd amusant, dat soort verhalen. :)
Had dit niet gewoon al standaard in het OS aanwezig moeten zijn? Merkwaardig om nu met een tool te komen hiervoor.
Neen maar het is wel handig als humor grappig is
Bij mij in de familie zijn er geen windows gebruikers meer. Enkel nog om af en toe een spelletje te spelen, maar voor de rest worden microsoft cd's / dvd's enkel gebruikt als bierfiltje
Idd. In dat licht bezien is dit ook wel interessant leesvoer:
Vista features
Nou die functie in Windows 7 hebben wij standaard uit staan, want die zorgt er voor dat je gewenste netwerkkoppelingen op het bureaublad gewoon zonder boe of bah verwijderd worden.
En je kan er niks aan instellen wat je wel of niet wilt.
De auto metafoor is toch vaak heel handig/logisch? Daar is nu eenmaal een meta-voor.
Heb je de tool al bekeken? Deze tool zal jou probleem met de linksys driver vinden (want dat kunnen de meeste mensen al niet) en dan aangeven bij wie je moet wezen.
Het is dus niet de grote almachtige oplossing, maar een tool om de oorzaak van de problemen te vinden en een mogelijke oplossing te bieden.
Daar zijn ook legio windows oplossingen voor. Via de repair optie kom je vaak al ver, maar anders iets gebaseerd op Windows PE.
Ubuntu is dus echt niet nodig.
En dat BB verhaal is natuurlijk onzin.
Werd tijd dat zo'n tool van Microsnot komt. Ik ben niet technisch met een OS en ik vind als technocraat dit een uitkomst.
Ik acht zeker niet uitgesloten dat ze de WGA check gaan toevoegen aan de installer zodat je het alleen kan installeren op genuine Windows (of de goed gekraakte varianten) :)
Ik heb vanochtend nog mijn radio uit en weer aan gezet omdat hij anders de usb-stick met muziek niet wenste te herkennen. :)
offtopic:
Hey leuk.... Een idee-tje alle auto vergelijkingen is op een rij gaan zetten. Hoe vaak de auto niet voorbij komt als het een computer treft.
On-topic:
Ik denk zeker dat zo'n tool handig kan zijn... maar...
in het licentie model van MS past dit helemaal niet. Heb je een OEM versie dan hoef je met je problemen niet bij MS aan te kloppen maar bij de pc verkoper, of de hardware leverancier. Wanneer komt de helpdesk wel in actie, pas als je 75 euro support hebt betaald.
Daarbij... veel problemen zijn hardware gebonden en niet OS gebonden. Brakke drivers (zoals een bekende geluidskaart, vincent) gaan totaal om MS heen, daar hebben ze geen invloed op.
ik heb zelf een probleem met Windows 7 dat een Linksys driver bij teveel netwerk verkeer, een bsod veroorzaakt. Linksys geeft niet thuis, MS kan niets aan doen dat er geen goede driver is. Een fix-it tool zal daar niet bij helpen.
Inderdaad, maar nooit de melding gehad om alle Windows te sluiten ;-)
Je hebt gelijk. Sorry. Het was al de tweede keer vandaag en ik heb de indruk dat het vooral gericht is op datgene wat hij beweert niet te willen.
Bij sommige automerken krijg je ook een hele set gereedschap erbij om hem aan de praat te houden.
Tja, bij MS krijg ik dan vaak het gevoel "waarom niet". Ach ja, als je eenmaal wantrouwig bent ...
Zeg jongens. Laten we het beschaafd houden.
Weer zo'n zielige jeremiade... Je dag niet vandaag?
Kweenie. Maar humor hoeft toch niet compleet realistisch te zijn?
En denken we niet allemaal wel eens dat MS graag de wereld zou regeren (en dus graag van Linux af zou willen)? En het steeds langer worden van de benodigde tijd is ook een bekende van MS. Of hebben ze dat in 7 eindelijk weten op te lossen? :-)
Dat hebben ze toch al in de vorm van WGA? Waarom dat hier nog een keer inbouwen?
Klinkt leuk..
Maar, ik zie nog gebeuren dat "Firefox has reported an error, do you want to replace it with Internet Explorer X?"..
Dus, een Big Microsoft is watching you(r PC)?
Wat mij veel meer verbaast. Ik heb het gestart op Vista... Krijg een UAC prompt... Vul mijn wachtwoord voor beheer rechten in...
You do not have the appropriate permissions to run Microsoft Fix it Center Setup. You must log in with an account that has administrator permissions or you may contact your system administrator for more information.
Ik was nog niet eerder een programma tegen gekomen wat ik moest installeren als beheerder, in plaats van alleen de verhoogde rechten als beheerder.
Ook na installatie weigert het verder elke dienst als je niet met een echt administrator account bent ingelogd.
Niet Microsofts meest succesvolle poging om er een gebruiksvriendelijke oplossing van te maken.
Ik kan het van de humor besterven, moet het wel humor zijn.
Waarom zou ik op mijn linux pc'tje een MS reparatietool willen draaien? Onder wine of zo? Dit geldt toch ook voor die andere niet MS Os'en die Eelkonio noemde? Snap de humor dan niet zo.
Besides, volgens mij heb ik nog nooit een melding gezien als "Please wait while your system is being upgraded to Windows 7", niet anders als ongeveer bij de upgrade van Vista naar W7.
Dat was een fluitje van een cent en W7 draait als een zonnetje :-)
Auw, geen gevoel voor humor? Komop schat, neem het leven niet te serieus. :-)
Zielig.
A verbasteren van merknamen is zo on-profi en B Waarom zou iemand met Linux/MacOs/BeOs of een OtherOs de PC reparatietool willen draaien?
PC-Reparatietool van Micro$oft? Zoiets als:
"Checking system...
You are not running Microsoft Windows but . This will now be remedied. Please wait while your system is being upgraded to Windows 7.
The upgrade will be ready in 7 minutes.
The upgrade will be ready in 11 minutes.
The upgrade will be ready in 31 minutes.
...
"
Dat ben ik helemaal met je eens.
Weer zo'n zielig Linux/OSX figuur die bij elk Microsoft bericht andere OSen loopt te promotoen.
Heb je all veel Windows gebruikers hier op WW overtuigd om over te stappen op iets anders??
En heb je je eigen familie ook al kunnen overtuigen om Windows af te schaffen??
Volgens mij niet, totaal niet zelfs.
Als je systeem niet meer boot met windows dan kan je gewoon een live cd/ usb stick van ubuntu of een andere linux distro gebruiken om bij de bestanden te komen. Men maakt dan een back up van alle bestanden en dan doe je een schone install van windows.
Voor driver issues kan dit wel nuttig zijn, maar dan krijg je de verkeerde drivers waardoor je boel maar half werkt (ik spreek uit ervaring over drivers voor een geluidskaart waardoor ik 2 boxen werkend kreeg in plaats van 7.1 geluid).
Verder zie ik nog wel een big brother achtig iets hierin. Kunnen ze gelijk kijken of legale software draait, en welke andere software je heb.
Is dat nodig dan? Toch een prima OS?
Bij deze een open deur voor alle UNIX en LINUX fans....zal wel weer op 149 reacties uitdraaien :-)
Reageer
Preview