
Anti-virusbedrijf ESET geeft piraten korting
ESET, bekend van NOD32, wil softwarepiraterij op een opmerkelijke manier bestrijden: gebruikers van een illegale kopie krijgen 50 procent korting bij aanschaf van een legitieme versie.
ESET, bekend van NOD32, wil softwarepiraterij op een opmerkelijke manier bestrijden: gebruikers van een illegale kopie krijgen 50 procent korting bij aanschaf van een legitieme versie.

Anti-virusbedrijf ESET geeft piraten korting
ESET, bekend van NOD32, wil softwarepiraterij op een opmerkelijke manier bestrijden: gebruikers van een illegale kopie krijgen 50 procent korting bij aanschaf van een legitieme versie.
Dit bevestigt JƔn Vrabec, Security Technology Analyst van ESET. Hoe het project precies gaat lopen is nog onduidelijk. "Het project gaat binnen afzienbare tijd van start", aldus Vrabec.
Het aanbieden van korting aan softwarepiraten is controversieel. Vrabec zegt in het hofdkantoor van ESET in Bratislava dat het onmogelijk is om softwarepiraterij helemaal tegen te gaan. "AV-bedrijven nemen stappen om softwarepiraterij tegen te gaan. Maar hackers vinden altijd wel weer een manier."
Geen aankondiging
Als de test van start gaat komt daar geen officiƫle aankondiging van. Waarschijnlijk krijgen alleen de softwarepiraten bericht van de proef. Op verdere vragen wilde ESET op dit moment niet ingaan.
Een standaardpakket voor Windows-thuisgebruikers kost 36,90 euro per jaar. Een verlenging van de licentie kost 25,10 euro.
ESET is een Slowaaks beveiligingsbedrijf dat in Nederland vooral bekend is als ontwikkelaar van het programma NOD32. Binnen 8 jaar groeide het bedrijf uit van tot een volwassen multinational. Op dit moment heeft ESET naar eigen zeggen wereldwijd 140 miljoen gebruikers.
Wat een vreemde, mank gaande, vergelijking WouterSchaekers. Ook op de duurste auto's wordt in de aftermarkt een (hoogwaardiger) alarmsysteem geplaatst.
offtoptic: ... @skizmo, @netswampi, @wouterschaekers, @zx9r: is het nou echt zo moeilijk om inhoudelijk op een artikel te reageren zonder meteen te beginnen over een ander OS en hoeveel beter dat dit wel niet is???
ontopic: Welke reden dan ESET ook opgeeft, ik vind het vreemd dat men "misbruik" beloont, beter zou zijn gewoon de prijs van hun product op een dusdanig peil te brengen dat het helemaal niet interessant zou zijn om een illegale versie te installeren. Ik ben niet roomser dan de paus, werk ook met illegale software, maar ik denk dat er veel downloaders van illegaal spul over zouden stappen op een betaalde versie als de prijzen op een beter (lees lager) niveau zouden liggen. Natuurlijk, 37⬠is geen wereldbedrag, maar dan nog eens elk jaar 25⬠af moeten tikken loopt al met al toch aardig op.
Softwarepiraterij is een groot probleem dat heel lastig aan te pakken is. Het is niet alleen schadelijk voor de business, maar ook voor je reputatie als antivirusbedrijf. Illegale versies worden namelijk niet geüpdate, waardoor mensen niet beschermd zijn tegen de laatste malware. In het geval van besmetting, wordt de schuld vaak bij de antivirusmakers neergelegd omdat het product niet zou deugen. Sommige cracks halen nog wel virusupdates binnen, maar op een moment stopt elke crack met werken. Daarnaast loop je altijd een paar builds achter, dus in die zin krijg je geen programma-updates. Daarnaast komt het vaak voor dat iets als een gekraakt antivirusprogramma de ideale kans is om malware mee te sturen, aangezien mensen die een antiviruspakket (illegaal) downloaden, dat doen omdat ze er nu waarschijnlijk nog geen hebben.
Dit initiatief van ESET om softwarepiraterij tegen te gaan, is in verkennende fase en zal de komende tijd verder worden uitgewerkt. Als SpicyLemon zijn we blij dat ESET het probleem van softwarepiraterij aan de kaak durft te stellen en hiertoe alle mogelijke acties onderzoekt.
Zelfs Google verruilt Windows voor Linux en OSX vanwege de veiligheidsgaten binnen Windows, hier praat je wel over 100.000 man.
Waar heb je het over?
Ik zeg toch dat er veiligere OS-en zijn dan Windows?
Daarnaast kies ik mijn OS op basis van de programma's die ik nodig heb, en dan blijft er jammergenoeg maar 1 over.
Wat een nonsens.
Als jij een wagen koopt ga jij je toch ook informeren of deze wagen van een degelijke kwaliteit is en of er niet teveel extra kosten zijn? Bij een OS is dat net hetzelfde.
De aanschaf van extra beveiliging hoort wel degelijk bij de beoordeling van een OS te zitten.
En ja, er zijn virussen voor Mac en Linux, maar de kans dat jouw 'beveiligde' systeem een virus opvangt is toch vele malen groter dan dat dat bij andere OS'en gebeurt.
Dat is wel wat Skizmo zegt.
Ik ontken overigens ook niet dat alternatieve OS-en veiliger zijn. Ik geef alleen maar dat het bij dit artikel volledig irrelevant is.
over achterlijk gesproken..
skizmo heeft gewoon een goed punt, lijkt me toch inmiddels wel duidelijk dat verreweg de meeste vulnerabilities in het Windows OS zitten? Daar liggen een aantal architectuur keuzes die MS gemaakt heeft aan ten grondslag en daar komen ze voorlopig niet vanaf. Dus, wanneer je op een ander OS hetzelfde of meer kunt dan hetgeen je op een Windows machine doet, waarom zou het dan geen goede keuze zijn om van OS te switchen? Niet omdat de security software te duur is, maar vooral omdat je gewoon niet op een onveilig platform zou moeten willen werken als het echt niet hoeft... Dat is geen kwestie van MS bashing, maar gewoon de realiteit. Deal with it!
he, verdomme nu moet ik weer gaan rekenen. Verleng ik mijn huidige licentie, of stel ik me voor als Piet piraat, en neem de korting op een nieuwe volledige versie.
Of krijg ik ook korting als ik als Piet piraat, mijn illegale licentie wil verlengen :P
hiermee wordt piraterij dus beloond, kan me niet voorstellen dat iemand met illegale copie die niet bereid is 100 % te betalen wel 50 % gaat afrekenen... zo zit een piraat volgens mij niet in elkaar...
Wisselen van OS is wel de aller achterlijkste oplossing als je je virusscanner te duur vind. Er zijn bijvoorbeeld ook (goede!) gratis virusscanners beschikbaar. Maarjah, hier op WW wordt zowat ieder artikel aangegrepen om Windows te bashen, ookal raakt het kant noch wal.
OT: Aparte actie van eset, ik had het logischer gevonden als het voor iedereen gewoon goedkoper wordt, nu lijkt piraterij beloont te worden.
Ik ben ook wel benieuwd hoe ze de piraten op de hoogte van stellen.
Waarom zou ik 11 cent per dag betalen als er ook alternatieven zijn (ander OS bijvoorbeeld). Trouwens, 11 cent per dag is nog steeds ~40,- per jaar, en dat alleen om een slecht OS 'iets' veiliger te maken terwijl dat OS mij ook al 150-200 euro heeft gekost. Heb ik een gaatje in mijn hoofd zitten ofzo ?
Zakelijke versies komen ook met beter en sneller support, met (vaak) uitgebreider configuratiemogelijkheden, met opties voor centraal management en reporting.. noem maar op.
Maar als je 1 exemplaar koopt en installeert... dan gaat die vlag waarschijnlijk niet of met moeite op nee.
Zakelijk versies komen doorgaans met een update-over-lan ipv inet functionaliteit. Als je 300 clients hebt die moeten updaten scheelt dat nogal.
De zakelijke versies zijn wel net iets duurder dan 11 cent per dag. Die doen nix extra's, bieden geen betere bescherming, ze kosten alleen maar meer.
Onzin, je kan NOD32 gratis een hele maand proberen. Dus een illegale versie gaat hier niet op.
Stumpers die zelfs 11 cent per dag niet kunnen missen voor een virusscanner, zucht, dit zijn nou niet echt de mega bedragen. Ik vraag me af of er heel veel mensen gaan overstappen.
Dat heet uitproberen. Als het bevalt koop je het. Kennelijk heeft hij dat ook met Windows gedaan, en daar was hij niet tevreden over.
Beetje vreemd. Dus eerst even een illegale versie installeren en dan pas legaal kopen ook al was je van plan om direct een legale licentie aan te schaffen...
Piraterij heeft ze dus geen wind-eieren gelegd, NOD was een van de eerste goede efficiƫnte virusscanners, die heb ik een tijdje illegaal en later legaal gehad.
Tegenwoordig heb ik zo een ding niet meer nodig, gelukkig.
Reageer
Preview