
Witte Huis verliest miljoenen mails bij migratie
De regering Bush is miljoenen e-mails kwijtgeraakt door een mislukte migratie van Lotus Notes naar Microsoft Exchange. Berichten uit de aanloop naar de Irak-oorlog zijn zo verdwenen.
De regering Bush is miljoenen e-mails kwijtgeraakt door een mislukte migratie van Lotus Notes naar Microsoft Exchange. Berichten uit de aanloop naar de Irak-oorlog zijn zo verdwenen.

Witte Huis verliest miljoenen mails bij migratie
De regering Bush is miljoenen e-mails kwijtgeraakt door een mislukte migratie van Lotus Notes naar Microsoft Exchange. Berichten uit de aanloop naar de Irak-oorlog zijn zo verdwenen.
Verschillende hooggeplaatste personen in de regering van George Bush werden in 2002 gewaarschuwd op het risico dat miljoenen e-mails verloren zouden gaan, bericht The Washington Post. De krant baseert zich op een rapport (pdf) van een Amerikaanse nonprofit-organisatie CREW, die zich opwerpt als ethische waakhond in regeringscentrum Washington. De Amerikaanse regering is wettelijk verplicht e-mailconversaties te archiveren.
De problemen rondom de opslag van e-mails begonnen toen een systeem, genaamd Automatic Records Managements System (ARMS), uit de periode van Bill Clinton weigerde de e-mails van de Bush-regering te archiveren. Dit gebeurde tijdens de migratie van Lotus Notes naar Microsoft Exchange.
Ontbrekende cruciale informatie
"Het Witte Huis onder Bush bleef aandringen op het voortzetten van de migratie van Lotus Notes naar Microsoft Exchange terwijl er geen systeem in plaats was die de e-mail gemaakt in Microsoft Exchange kon bewaren", concluderen de onderzoekers. Ook na een waarschuwing van de National Archives and Records Administration (NARA). Ondanks deze wetenschap werd de migratie in 2002 toch doorgedrukt. Dit leidde ertoe dat er miljoenen e-mailberichten niet zijn gearchiveerd en dus zijn verdwenen.
Nadat het werd opgemerkt dat de e-mails verdwenen waren werd er een Message Storage Team aangesteld, die constateerde dat er veel e-mails verdwenen. Het wees echter geen schuldige aan. Onder de ontbrekende e-mails bevinden zich ook berichten die zijn verstuurd in de aanloop naar de Irak-oorlog. Ook ontbreekt er informatie waarmee een CIA-spionne ontmaskerd zou kunnen worden.
Samenzwering
Er werd eind 2005 een plan ingediend om de vermiste e-mails terug te halen voor een totaalbedrag van 2,4 miljoen dollar. Uiteindelijk werd het terughalen van de informatie vanuit een backup zo lang uitgesteld dat er uiteindelijk tussen de 10 en 15 miljoen dollar is uitgegeven voor het terughalen van 48 dagen e-mailverkeer, berekent CREW. In 2010 werd duidelijk dat er van 90 procent van het e-mailverkeer ten tijde van Bush geen backup beschikbaar is.
In een reactie op de bevindingen van CREW zegt Scott Stanzel, een voormalig woordvoerder van Bush tegen The Washington Post dat de groep "er een sport van maakt om rechtszaken te starten en al jarenlang probeert een griezelige samenzwering te destilleren uit standaard it-problemen".
Hij vervolgt: "De regering Bush heeft zich gehouden aan de voorwaarden van de Presidential Records Act en deze zaak is gesloten, en toch blijft CREW onvermoeid doorgaan met hun pogingen politiek punten te scoren."
De regering van Obama heeft inmiddels een werkend archiveersysteem in gebruik dat automatisch alle e-mails verzonden via pc's en BlackBerry's opslaat. Het gebruik van prive-adressen voor zakelijk e-mailverkeer is verboden.
An Inconvenient Truth ;)
Een bizar verhaal. Wat is er in dit traject gebeurt met de EDP Auditing?
Vooraf inventariseren, proefconversie doen, controle van de proefconversie. De daadwerkelijke conversie doen, de conversie controleren en wanneer deze niet goed is gegaan analyseren hoe het beter moet en de conversie opnieuw doen, dit allemaal net zo lang tot alles goed is overgekomen. De EDP Auditor zet pas een handtekening wanneer het gehele proces succesvol is afgerond.
Zo behoren zulke conversietrajecten te verlopen.
Omdat er zoveel mensen afgeven op Microsoft en er altijd wel mensen zijn te vinden die zeggen verstand te hebben van ICT en dit soort onzin ruimschuit beamen, klinkt het voor het grote publiek opeens aannemelijk. Het vreemde is dat er dagelijks vele migraties gebeuren van dit kaliber en je nooit dit soort gekke dingen hoort. Wij doen ook dit soort migraties, maar problemen van Lotus naar Exchange is nooit een probleem. Mensen die dus goed lezen zien ook dat daar het probleem niet zit, maar als je al bevooroordeeld bent dan wil je dat ook niet lezen...
Witte Huis verliest miljoenen mails bij migratie, en triljoenen dollars bij een onnodige oorlog.
In het hypotetische geval dat de ISP onder de nederlandse bewarplicht zou vallen, dan nog zou het opvragen niet mogelijk zijn aangezien de inhoud van de mails niet worden bewaard. Wellicht is het handig dat je de betreffende wet even leest voor dit soort onzin te verkondigen.
Daarom hoop ik dat de delivery agent in Exchange in staat is mails te droppen naar een externe opvangbak. Postfix doet dat heel netjes voor SMTP, maar daarmee vang je alleen mails die niet binnen de Exchange-omgeving blijven.
Ja, maar waarschijnlijk willen ze bij het Witte huis iets meer dan wat er toen standaard aan archiveringsfuncties in exchanges zat. Het over ten slotte over een periode die al twee of drie major Exchange versies geleden is.
Dat is "hier" in veel gevallen ook verplicht. Je moet alleen nooit archivering verweven met je operationele systeem en de backups daarvan. Exchange zal vast wel wat kunnen op archiveringsgebied, maar primair is het bedoeld als product om gebruikers dagelijks te voorzien van e-mailservice. Archiveren doe je m.i. buiten die omgeving.
Met Postfix kun je bijvoorbeeld elke passerende mail door een willekeurige externe applicatie/script/service/whatever gooien. Gebeurt voor de gebruiker volledig transparant en kan bovendien non-blocking zodat je er nauwelijks wat van merkt. De MTA in Exchange zal iets soortgelijks ook wel kunnen lijkt me.
Laat ik hier nu lezen dat het Witte Huis de migratie handig heeft gebruikt om miljoenen belastende mails te verdonkeremanen... Zoiets hoeft tegenwoordig toch niet meer!
Hahaha, prachtig. Tijdens de criminele activiteiten die het Watergate schandaal opleverde stond men dagenlang papier en tapes te vernietigen. Tegenwoordig hoef je enkel maar te migreren naar MicroSoft!
een goed archiveringsysteem bewaart ook de weggegooide mail. Volgens mij is dat zelfs verplicht "daar".
Een dergelijk grote migratie zonder een fallbackstrategie en zonder backup is ronduit crimineel als je verplicht bent alle data te bewaren. Maar goed dat is op eigen houtje een oorlog beginnen ook dus dan kon dit er ook nog wel bij.
Als je archief systeem gewoon emails niet archiveert dan kun je er ook geen backups van maken.
Het enige wat ze dan kunnen doen is de emails uit exchange en de backups daarvan proberen te gebruiken maar in het email systeem werd waarschijnlijk juist veel mail door gebruikers weggegooid als het niet meer nodig is.
"De ISP" van de amerikaanse overheid heeft helemaal geen bewaarplicht, hoe kom je daarbij. Daarnaast: interne mail (dat zal de bulk zijn geweest) gaat helemaal niet langs een ISP.
Heel toevallig dat ze die mails kwijtraken... ik geloof dr niets van! Je draait altijd vooraf even een backup.
Wat is dit voor krom-Nederlandse zin? Artikel door translate.google.nl gehaald ofzo?
Een goede manier om van lastig bewijsmateriaal af te komen, hebben ze goed gedaan
Ik hoor ze al overleggen daar: "Er gaan dagelijks wereldwijd genoeg ICT migraties mis, dus kunnen wij wel zo'n migratie doen om 'per ongeluk' lastige emailtjes kwijt te raken".
How convenient...
Gr, jas.
Het antwoord staat in het artikel
Dit heeft weinig te maken met ict of slecht beheer. Het heeft alles te maken met hoe verdonkeremaan ik pijnlijke informatie en huld dit in een rookgordijn waarmee de aandacht van het werkelijke probleem wordt afgeleid.
En dat lukt op deze manier aardig.
Selectief aan het lezen? ;)
Er is voor een opstelling gekozen met externe (centrale) archivering. Dat is bij grote instellingen heel gewoon, omdat je dan voor het terughalen niet afhankelijk bent van de software waar de informatie oorspronkelijk in gemaakt is. Dan moet het archiveringssyteem echter wel in staat zijn om het bronsysteem te kunnen gebruiken en de onderzoekers stellen:
Dit heeft dus werkelijk niets te maken met Exchange zelf . Afgezien daarvan wordt Exchange heel veel gebruikt in grote tot zeer grote organisaties en heeft het echt al lang bewezen dat het prima werkt in grote omgevingen.
En backups?
@ikstemtegen:
Ach, wat een onzin.
Ik doe Exchange beheer en dit slaat helemaal nergens op.
Emails gaan niet zomaar verloren.
En een backup terugzetten is ook geen probleem, als de backuptapes tenminste ok zijn.
Dit kwam ze waarschijnlijk heel goed uit.
Overigens wil ik trouwens wel voor 1 miljoen Euro proberen om deze emails terug te halen ;-)
Daarnaast heb je altijd nog de emails in Lotus Domino die je eventueel weer in de lucht zou kunnen brengen..
De miljoenen verloren mails is een slechte migratie geweest.
De 48 dagen geen mails gearchiveerd is een slechte nazorg van de migratie.
90 procent van de mails geen backup beschikbaar is inderdaad slecht beheer.
De enige vragen die dan overblijven zijn: "Hoe zit het met het huidige beheer. Is er schoon schip gemaakt? En heeft het team geleerd van gemaakte fouten?"
Gelukkig heeft de ISP bewaarplicht. Ze kunnen de mailtjes opvragen bij hun ISP...In ieder geval minstens de van: naar: onderwerp:
Wel goed dat Exchange. Je mailt ermee en als je het niet archiveert, raak je mail kwijt??!!?! wtf? Of heeft het ermee te maken dat je de database zo klein mogelijk moet houden en daarom allerlei oplossingen ernaast moet gaan draaien om het spul aan de gang te houden?
Ik vraag mij steeds meer af of je M$ wel moet willen gebruiken voor grote omgevingen. Door de brakke architectuur wordt het wankel en heb je ondersteunende applicaties nodig. Je begint dus al met koppelingen.
Dat Automatic Records Managements System doet precies wat het moet doen. Het weet precies welke periode minder handig is om voor langere tijd te bewaren.............
Je zou het bijna denken. Toch ben ik bang dat dit gewoon slecht beheer is. En dat is misschien nog wel schokkender....
Yeah Right !!! Per ongeluk?
Reageer
Preview