
Verbeteren dienstverlening crasht internetbankieren ING
De storing bij ING is voorbij, zegt de bank. Het mobiel bankieren via de app en via Mijn ING zouden weer moeten werken. De storing heeft zo'n twee uur geduurd.
De storing bij ING is voorbij, zegt de bank. Het mobiel bankieren via de app en via Mijn ING zouden weer moeten werken. De storing heeft zo'n twee uur geduurd.

Verbeteren dienstverlening crasht internetbankieren ING
De storing bij ING is voorbij, zegt de bank. Het mobiel bankieren via de app en via Mijn ING zouden weer moeten werken. De storing heeft zo'n twee uur geduurd.
Het mobiele internetbankieren van ING had vanochtend opnieuw te kampen met een storing. De oorzaak is gevonden in de werkzaamheden die de bank doet naar aanleiding van de problemen met de bereikbaarheid van het internetbankieren van vorige week. Die werkzaamheden moeten "problemen in de dienstverlening" van de bank in de toekomst voorkomen.
ING meldde rond half elf al dat de storing was verholpen, maar moest daar snel op terugkomen. Later bleken ook iDeal en PayPal problemen te kennen in relatie met het betalen via ING. Ook vorige week kreeg iDeal klappen door problemen bij ING.
Opnieuw ING het slachtoffer
De storing van vanmorgen was opnieuw een slag voor ING dat nu al meer dan een week te kampen heeft met problemen in het betaalverkeer. Daarbij is uit de verklaringen van ING op te maken dat die verstoringen steeds weer een andere oorzaak hebben. Vrijdag en zaterdag lag de bank onder vuur van een DDoS-aanval, dat zijdelings ook iDeal plat legde en uitstralingen had naar onder meer het bankieren bij de SNS Bank.
Vorige week woensdag zou een andere storing saldi van klanten foutief en vooral negatief weergeven. De problemen leidden ertoe dat ING op dit moment werkzaamheden aan de infrastructuur doet om die meer robuust te maken.
DDoS-aanvallen worden onderzocht
De storingen hebben dus geen directe relatie met DDoS-aanvallen zoals die zich vorige week voordeden. Gisteren gaf ook De Telegraaf aan onderhevig te zijn aan een zware DDoS-aanval. Het Nationaal Cyber Security Centrum zegt de twee aanvallen te onderzoeken met de ondersteuning van de High Tech Crime unit van de Nationale Recherche. Geruchten over een veel grootschaliger aanval op Nederlandse doelen werden door een woordvoerder van het NCSC tegengesproken.
@see en dus M$ gatenkaas !
Ik denk dat het content deel van de site met Microsoft ASP.NET is gemaakt, en dat werkt prima.
Het "mijn.ing.nl" deel van de site heeft alle betaalfuncties, en dat is (gezien de naam) waarschijnlijk met Java gemaakt en draait dan op Unix of Linux.
Hoe dan ook, als je die site bekijkt vanuit het perspectief van een web developer dan wordt je er niet vrolijk van. De front-end is ouderwets en totaal niet geoptimaliseerd, de webshop van een gemiddelde MKBer zit beter in elkaar. En waarschijnlijk geldt dat voor de achterliggende systemen net zo. Tientallen jaren alsmaar doorbouwen op oude systemen, niets moderniseren en vervangen zal een onbeheersbare IT structuur hebben opgeleverd, hetgeen nu duidelijk wordt.
En al helemaal ronduit belachelijk als een bank dat zou doen, ASPX op Linux.
@common sense unix /linux is stabiel maar stor ING gebruikt M$ ofwel microsoft
"http://www.ing.nl/particulier/index.aspx?first_visit=true"
ING is niet eerlijk over de gebruikte technologie.
aspx is maar zeer beperkt mogelijk op linux systemen!
Dat staat er toch!!!!
Onveilig? Het was alleen maar niet beschikbaar.
Aan het trollen? Het is precies zoals je al zegt, je kan ieder veilig systeem onveilig maken. Slaat niet alleen op Unix natuurlijk.
En maar zeggen dat Unix zo stabiel en veilig is.
Zo zie je maar: prutsende IT'ers kunnen van elk OS een onstabiel, slecht performende en onveilig OS maken...
Kan niet begrijpen dat dit bij zo'n grote bank gebeurt, drie keer op een rij. Het brengt zo veel problemen met zich mee en vooral veel wantrouwen.
Reageer
Preview