
Freeware helpt met Windows-beveiliging
Een softwareontwerper uit Nieuw Zeeland heeft programma gemaakt dat Windows-systemen moet beschermen tegen virussen en indringers.
Een softwareontwerper uit Nieuw Zeeland heeft programma gemaakt dat Windows-systemen moet beschermen tegen virussen en indringers.

Freeware helpt met Windows-beveiliging
Een softwareontwerper uit Nieuw Zeeland heeft programma gemaakt dat Windows-systemen moet beschermen tegen virussen en indringers.
Het programma, genaamd Zolt Security Monitor, functioneert op een soortgelijke manier als de firewall Zonealarm. Beide programma's houden in de gaten of ongeautoriseerde bronnen handelingen op je computer willen uitvoeren.
Wil bijvoorbeeld een .vbs bestand uit een e-mail iets toevoegen aan de 'system directory' dan komt 'Zolt' met een melding. Hierdoor moet het programma ook bescherming bieden tegen cybervandalen die de computer willen misbruiken bij een DDoS-aanval.
Hierdoor reageert het programma preventief, in plaats van achteraf zoals veel virusprogramma's, aldus de maker.
De ontwerper sleutelt nog aan het programma en geeft op zijn site toe dat het nog niet perfect werkt. Zo worden .doc, .doc, .htm, en .hta extensies niet gecontroleerd en moet Zolt elke keer worden ingeschakeld als een programma wordt geïnstalleerd of verwijderd.
Ook de manier waarop Zolt controleert is niet waterdicht. Het programma kijkt alleen naar de extensie van het bestand en niet naar de inhoud.
Zsolt Pardi, de programmeur, zegt dat het programma niet moet worden gezien als de oplossing voor alle problemen. Hij ziet het dan ook meer als ondersteuning van antivirussoftware in plaats van een mogelijk vervanging.
Microsoft is niet erg enthousiast over de software. Het gebruikt namelijk 'ongedocumenteerde API oproepen' . Toch hoopt Pardi dat het bedrijf in de toekomst zijn programma zal ondersteunen.
De te downloaden 1.0 versie werkt alleen voor Windows NT, 2000 en XP.
kuntao:Naja
"Ik heb het niet zo op 'freeware' tools die mijn systeem monitoren. Misschien is dat mijn achterdocht als security consultant, maar er zijn al teveel voorbeelden van freeware gadgets die allerlei info over het surfgedrag naar 'huis' "
T'ís toch goed bedoeld en ten tweede wie zegt dat andere programma's geen stiekem info verzenden.
Maakt helemaal niet uit freeware shareware of trials de kans heb je dan altijd.
Als je dan gewoon een firewall installeerd kan
je het zo uitzoeken.
Werk zelf ook aan freeware denk maar niet dat ik mijn tijd ga verdoezelen aan spyware , en wat heb ik daaraan , helemaal nix.
Beter had ie het nog Beta versie kunnen noemen
dan weet je dat het nog niet af is en bugs in kan zitten.
Marcel:Microsoft heeft er zelf ook een handje van om ongedocumenteerde calls te gebruiken.
Bert:Alleen al het feit dat het alleen voor WinNT, 2000 en XP is geschreven.
Tsssk.....
Alsof de hele wereld al 'over' is.
patrick tingen:Het ziet er naar uit dat dit een aanzet is voor wat een heel erg bruikbaar programma kan zijn/worden. Wanneer Marcel bang is voor 'E.T. phone home' toestanden, is het handig een firewall zoals bv zonealarm te installeren. Die kan elk ongewenst contact tegenhouden.
Gerben Hoekstra:Of het bericht klopt niet, of Zsolt weet niet waar ie het over heeft. Ddos attacks vinden namelijk op servers plaats, en nauwelijks op de gewone netburger. Ddos attacks zijn alleen te stoppen via routers. Of men moet besluiten het tcp/ip protocol te wijzigen, zodat een ddos attack simpelweg onmogelijk wordt.
Reageer
Preview