
Phoenix lanceert snelstartsysteem HyperSpace
BIOS-producent Phoenix introduceert een eigen 'instant-on' besturingssysteem. Supersnel is het niet: binnen 30 seconden is het beperkte OS opgestart.
BIOS-producent Phoenix introduceert een eigen 'instant-on' besturingssysteem. Supersnel is het niet: binnen 30 seconden is het beperkte OS opgestart.

Phoenix lanceert snelstartsysteem HyperSpace
BIOS-producent Phoenix introduceert een eigen 'instant-on' besturingssysteem. Supersnel is het niet: binnen 30 seconden is het beperkte OS opgestart.
Het systeem werd in november 2007 al aangekondigd en is nu te downloaden vanaf 40 dollar. HyperSpace, zoals het snelstartsysteem heet, is gebaseerd op een uitgeklede versie van Linux. Terwijl deze actief is, start op de achtergrond Windows op. Na 30 seconden kan de gebruiker het internet op en de mail checken.
Opnieuw opstarten
Er is een Hybrid- en een Dualversie beschikbaar van HyperSpace, die geschikt is voor laptops. De eerstgenoemde maakt gebruik van deVT Virtualization Technology, die is ingebouwd in bijvoorbeeld de Intel Dual Core processors. De Dualversie is bedoeld voor processors die deze techniek niet ondersteunen, zoals de Intel Atom.
Vanuit HyperSpace is het niet mogelijk bestanden op de harde schijf te benaderen of e-mail bijlagen te openen. Voor de Dualversie betekent dit dus dat een herstart van het systeem nodig is.
Race om de snelste
HyperSpace is bepaald niet het eerste of snelste 'instant OS'. In de nieuwe generatie Dell Notebooks zit zowel een Intel als ARM-processor. Met laatstgenoemde wordt binnen enkele seconden het gestripte besturingssysteem Latitude OS geladen.
Een ander besturingsyssteem is Splashtop. Deze lichte Linux-versie verschijnt binnen 10 seconden op het scherm.
In de loop van dit jaar komt Good OS met 'Cloud', waarbij de computer binnen 5 seconden is opgestart en direct de basisfuncties beschikbaar zijn. Nog sneller opstarten is mogelijk, zo blijkt uit het FastBoot project van twee Nederlandse Linux ontwikkelaars van Intel. Zij kregen het voor elkaar dat Fedora opstart in 3 seconden.
Ik geef er gewoon een door een onafhanklijke partij gebenchmarkte onderbouwing bij.
Wat wil je nog meer ?
Op de CES is er al gesproken over netbooks op basis van Coretex A8/A9 ( ARM )
D.w.z Netbooks , en Notebooks onder de 200 EUR, met aan accu werktijd van een dikke 8 uur.
Zonder de beperkingen die Microsoft en Intel opleggen aan het Netbook segment.
Als je je aan de feiten zou houden, zouden mensen je misschien een keer serieus nemen.
Op de website van de fabrikant wordt gesuggereerd dat de Hybrid versie alleen met Windows Vista werkt en de HyperSpace Dual met elk x86 platform met elk daarvoor geschikt OS.
Met de eerstgenoemde kun je tijdens een Windows sessie live switchen en met de andere is een reboot vereist.
Als ik al zoiets zou willen hebben wordt het niet dit product. Ik heb dan liever splashtop, dat kun je gebruiken zonder een OS op te starten en een nog veel langere accutijd mee halen dan de 30% die je hiermee kunt winnen t.o.v. het gebruik met b.v. Windows Vista.
De titel zegt snelstart en vervolgens staat er: het is niet snel.
Snap jij het snap ik het.
Ik begrijp dit echt niet. Voor die paar seconden snelheidswinst moet je het doen met een kreupel OS waar je nauwelijks iets mee kan doen. Hoevaak reboot je je pc nou helemaal?
Op een beetje hardware heb je in 30 seconden heb je Vista ook wel running,
20 seconden voor Windows 7
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3182&page=2
Mijn Acer Aspire One start binnen 7 seconden op (Gemeten vanaf het tonen van de BIOS info).
Dus eigenlijk vanaf aanzetten totdat de volledige omgeving is geladen ben ik nog geen 18 seconden verder.
Ik zie de meerwaarde van Phoenix niet in....
IK bedoel (dat er door de gebruiker op is geïnstalleerd). wat een ongelukkig gekozen zin :-)
Die snap ik even niet, waarom wordt Windows op de achtergrond geladen, of zou hier eigenlijk moeten staan, dat een besturingssysteem na keuze (dat er door de gebruiker is op geïnstalleerd) wordt geladen?
30 seconden? In die tijd start een gemiddelde Windows/Mac/Linux installatie toch ook wel op? Wat heb je hier dan aan?
Reageer
Preview