Behoefte aan de eenvoudigste en meest directe manier om MKV-bestanden gecodeerd met H.265, H.264, VP8/9, enz. succesvol af te spelen? 5KPlayer is de beste gratis MKV-bestandsspeler die u kunt vinden voor het afspelen van MKV op de computer zonder het installeren van een codec pack.

Voordat u kiest voor een MKV-speler om MKV-videobestanden af te spelen op Windows PC, moet u duidelijk weten wat een MKV-bestand is? Matroska is de uitbreidbare, open source en open standaard multimedia container die meestal in de vorm van MKV, MKA, MKS en MK3D wordt gevonden. Simpel gezegd, de veel voorkomende MKV is een universeel en toekomstgericht mediaformaat dat video, audio, afbeeldingen, ondertitelingssporen en meer kan inkapselen in een compacte eenheid, dus het MKV-bestand kan 4K HD-effecten en prachtige geluiden weergeven. Bovendien heeft het MKV-bestand een groot aanpassingsvermogen aan video- en audiocodecs, waaronder H.265, H.264 en VP8/9. Om MKV-video's met succes af te spelen op Windows 10/8/7, is een professionele MKV-videospeler nodig die alle video's, audio, ondertitels, codecs, enz. kan verwerken.

Er zijn verschillende MKV die door fouten niet spelen, daarom zijn we kieskeurig over hoe we MKV-bestanden afspelen

Door het gebrek aan MKV-codecs kan de standaardversie van Windows Media Player geen MKV-bestanden afspelen, ongeacht op Windows 7/8 die geen MKV-container ondersteunen of op Windows 10 die al MKV-codecs heeft. Het is duidelijk dat Microsoft zich tegen MKV keert terwijl het zijn eigen WMV (Windows Media Video) promoot.

Om het probleem van de Windows Media Player op te lossen die geen MKV speelt, zijn er twee oplossingen: 1. download MKV-codecs om uw standaard MKV-speler te versterken, 2. kies een andere MKV-bestandsspeler. Het downloaden van MKV-codecs is de meest effectieve manier om een mediaspeler die geen MKV speelt, op te lossen, maar je kunt niet voorkomen dat oude, onvolledige, kapotte, onstabiele of gevaarlijke MKV-codecs die in strijd zijn met de bestaande codecs in uw mediaspeler worden gedownload, een belasting voor uw computer vormen. Dus, het kiezen van een externe MKV-videospeler die alle MKV-codecs bevat is ideaal. Daarom is 5KPlayer geselecteerd als de beste MKV-speler om MKV-bestanden op Windows 10/8/7 af te spelen, omdat VLC-mediaspeler MKV in veel gevallen niet kan afspelen.

Speel MKV-bestanden op Windows 10/8/7 met de Beste gratis MKV speler- 5KPlayer

Problemen met codecs zijn niet langer een probleem omdat 5KPlayer een geavanceerde MKV-codec-speler is waarmee MKV-videobestanden en MKA, MKS en MK3D kunnen worden afgespeeld bij elke resolutie, waaronder 720p, 1080p HD en 4K. Geen noodzaak om een codecpack te installeren, 5KPlayer bevat bijna alle gemeenschappelijke video audio codecs om mediabestanden in alle gangbare formaten af te spelen.

  • Speelt multi-track MKV-films met meerdere soundtracks en ondertitels;
  • Ondersteunt bijna alle resoluties, waaronder 4K, 5K, 8K, 1080p en 720p;
  • Verwerkt andere gangbare media formaten zoals MP4 AVI WMV MOV en MP3 AAC FLAC;
  • 100% gratis en zeer eenvoudig te gebruiken. Geen virus en geen plug-ins.

De stappen om MKV-video's af te spelen op een Windows-computer met 5KPlayer is heel eenvoudig, download de gratis 5KPlayer van de officiële website, voer de installatie uit en start het programma. Vervolgens speelt u uw MKV-videobestanden door:

  • Sleep de MKV video naar 5KPlayer om af te spelen.
  • Klik op het "Video" icoon op de bediening van 5KPlayer om een MKV bestand van de computer toe te voegen om het af te spelen.
  • Klik met de rechtermuisknop op het MKV-bestand en kies Openen met 5KPlayer.
  • Stel 5KPlayer in als uw standaard MKV-speler en dubbelklik vervolgens op uw MKV-bestand om het direct af te spelen.

5KPlayer is zonder twijfel de beste MKV speler voor Windows 10/8/7 op de markt. Maar als je andere MKV-videospelers nodig hebt om een vergelijking te maken, kijk dan even naar de top 10 MKV-spelers voor Windows om je favoriete MKV-speler te kiezen.