Er zijn gelukkig steeds meer smartphones op de markt die zo'n grote accu, efficiënte processor of geoptimaliseerde software aan boord hebben dat ze langer dan een dag mee kunnen gaan op een lading. Toch is er nog steeds een grotere groep die dat niet kan zeggen. Het aantal mensen dat op zoek is naar een powerbank of er al met eentje rondloopt lijkt flink te groeien.

Als je zelf op zoek bent naar zo'n battery-pack kan het makkelijk zo zijn dat je wordt overdonderd over de vele verschillende apparaten die er zijn. Wij hebben er een boel getest en hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Beste allround powerbank

De Mophie Powerstation Plus XL is licht, stevig en ontzettend efficiënt. Het is dan ook een van de duurste banks in dit artikel, maar dat is deze ook meer dan waard. Met een efficiëntie-rating van 93,41 procent weet je zeker dat je de beste prijs/kwaliteitsverhouding krijgt. Combineer dat met de ingebouwde laadkabel met verschillende opzetstukjes en je weet waarom deze powerbank als beste allrounder wordt aangemerkt door ons.

Toch zijn er wel wat kleine kanttekeningen die we moeten plaatsen bij dit apparaat. Het ondersteunt geen Qualcomm Quickcharge 2.0 of 3.0 en het laden van de powerbank zelf gaat niet altijd tegen de geadverteerde 5V/1.8A oplaadt. Wij kwamen in eerste instantie niet verder dan 5V/0.8A, dat zorgde ervoor dat we 12 uur moesten wachten tot de powerbank helemaal was opgeladen. Een secundaire test toonde aan dat als de Powerstation wel wordt opgeladen volgens de geadverteerde waardes, je twee keer zo snel klaar bent.

De XL heeft een 12.000mAh (46,056Wh) accu aan boord en kost ongeveer 65 euro.

Beste powerbank voor grote reizen/festivals

Ben je meerdere dagen op weg en/of wil je meerdere apparaten tegelijk opladen? Kijk dan naar de Sherpa 100AC. Ok, het apparaat is prijzig, maar het heeft zoveel mogelijkheden dat ook dit apparaat elke cent waard is. De powerbank heeft twee USB-C-poorten, twee standaard USB-poorten, een QI-draadloze laadpad, een standaard stopcontact, een schermpje met informatie over de laadstatus en een hele hoop meegeleverde kabels.

Het apparaat is binnen enkele uren opgeladen. Met een efficiëntie-rating van 78,78 procent is deze powerbank een mooie middenmoter en de draadloze laadpad kan maximaal met 5 Watt opladen, hiermee is dat wel een van de traagste QI-laders die we in tijden hebben getest.

De lichtste powerbank

Xiaomi staat bekend om de productie van hoogwaardige producten en de verkoop ervan tegen een betaalbare prijs. De 10.000mAh Mi Power Bank Pro is een uitstekend voorbeeld van die aanpak. Deze powerbank heeft niet alleen een hoge capaciteit, maar is toch licht en daardoor zeer makkelijk mee te nemen. De hoge efficiëntie (90,99 procent), premium design en lage prijs (ongeveer 25 euro) is deze battery pack moeilijk te verslaan. Haal er een of twee, gooi ze in je tas en koffer en je hoeft je geen zorgen meer te maken over lege batterijen onderweg.

Beste USB-C powerbank

De Anker Powercore+26800 PD is dankzij zijn capaciteit, oplaadtijd, oplaadmogelijkheden, USB-C, en het brede scala aan apparaten die het kan opladen zijn prijs van 120 euro dubbel en dwars waard. Ja, het is een grote lompe powerbank, maar de mogelijkheid om de nieuwste game te spelen op je switch terwijl je je smartphone oplaadt maakt je het grote gewicht meer dan goed.

Het apparaat heeft een 26.800 mAh grote accu (96.48Wh) en het heeft een efficiëntie-rating van 83,43 procent. Het laden van deze battery pack neemt iets minder dan 5 uur in beslag.