Beste over-the-ear koptelefoon

De Beyerdynamic Amiron home is een echte oldschool ogende headset en dat is helemaal niet erg. Je zal geen noise cancelling features, USB of andere hippe elektronica vinden. Sterker nog, deze headset ondersteunt niet eens Bluetooth. Maar de geluidskwaliteit...

Beyerdynamic's Tesla technologie is het hart van deze headset. Vernoemd naar de beroemde ingenieur en natuurkundige Nikola Tesla, zegt Beyerdynamic dat de gelijknamige technologie een krachtige magnetische aandrijving zorgt voor een subliem geluid die de harmonic distortion tot een minimum brengt en de prestaties van deze koptelefoon verbetert.

Voorheen vormden neodymiummagneten het hart van het dynamische hoofdtelefoonsysteem van het bedrijf. Nu is de magneet gemonteerd als een ring die de spoel omsluit. Beyerdynamic zegt dat de hoofdtelefoon hierdoor meer energie kan leveren aan het membraan. Het geluidsvoordeel? Zeer veel detail en meer dynamiek. Ik weet niet helemaal hoe Beyerdynamic het heeft gedaan, maar na vele weken luisteren was ik het er zeker mee eens.

Beyerdynamic wilde een koptelefoon die audiofiel geluid naar de huidige mobiele apparaten kan brengen, en dat is gelukt. De Amiron home klonk uitstekend bij elke bron die we gebruikten - inclusief de iPhone 7 en Macbook Pro. Maar als je echt wilt dat deze koptelefoon optimaal tot zijn recht komt sluit je ze aan op een speciale koptelefoonversterker.

Runner-up

Een stukje duurder, maar net zo goed: de Focal Elegia, een koptelefoon met een prachtig geluid. Midbass toonde een uitstekende dynamische punch zonder modderige vocals of midrange. Goede voorbeelden waren Taylor Swift's "Delicate", "Look What You Made Me Do" en Lorde's "Royals", waar baslijnen hun plaats kenden, maar niet bang waren om een flinke stoot te geven wanneer ze werden opgeroepen.

De Elegia stond z'n mannetje tijdens het afspelen van Holly Cole's "Train Song", een audiofiele favoriet voor het testen van baslijnen. Om het volledige bereik van dit nummer te kunnen horen, moest ik echter de AM3 versterker van de Fiio X7 uitschakelen voor de AM5 . Koptelefoons koppelen aan de juiste elektronica voor maximale prestaties is zeer belangrijk.

Beste on-ear koptelefoons

Als je over-the-ear koptelefoons toch iets te afsluitend vindt, maar je ook geen fan bent van objecten in je oor proppen, kijk dan eens naar de AKG N60NC noise-cancelling on-ear koptelefoon. Ze kunnen zowel bedraad als draadloos gebruikt worden en de noise-cancelling-feature zorgt ervoor dat je weinig last hebt van omgevingsgeluiden. De AKG's Automatic Noise Cancellation (ANC) prestaties zijn zeer goed. Het vermindert omgevingsgeluid aanzienlijk, maar elimineert het motor- en klimaatgeluid niet. Als je gevoelig bent voor de verhoogde oordruk die door de ANC-hoofdtelefoon wordt gegenereerd, zal je de N60NC Wireless geweldig vinden. Ik vond de actieve druk van de AKG subtiel en goed te verdragen tijdens het reizen.

Zoals je zou kunnen verwachten bij elke draadloze hoofdtelefoon, verschilt het geluid van de hoofdtelefoon enigszins, afhankelijk van de modus die je gebruikt. Voor mijn oren is het beste geluid van deze hoofdtelefoon bedraad met ANC uit. Gebruikt als een traditionele koptelefoon, zijn de baslijnen mooi gedefinieerd en hebben de koptelefoons een enigszins evenwichtige presentatie. Ik merkte op dat de midrange een beetje duister was voor mijn smaak en de top end wat helderheid miste. Je zult merken dat de hoge tonen (in publiek en high hats) ietsjes minder zijn, maar de algemene muzikale presentatie is echt goed voor een draadloze, ANC hoofdtelefoon.

Wanneer je ANC inschakelt, zal je horen dat de midrange en bas wat voller (dan gewenst) klinken, maar over het algemeen houdt de koptelefoon de positieve geluidskenmerken van de bedrade modus.

Beste in-ear headphones

De Periodic Audio's Be (Beryllium) zijn onze huidige favoriete in-ear koptelefoon. Het geluid dat uit deze dopjes komt is echt fantastisch. Koppel ze met de beste bronnen en een digitale audiospeler met hoge resolutie om de mogelijkheden van deze set te waarderen. Het lichtgewicht ontwerp, stevige pasvorm en comfort tijdens lange luistersessies zijn perfect voor het luisteren naar.

Ze mogen dan wel geen draadloze functies hebben, een inline afstandsbedieing of microfoon hebben, maar op het gebied waar zij het beste in moeten zijn (muziek reproduceren) doen zij hun werk meer dan goed.

Ik koppelde de Periodic Audio Be met Astell&Kern AK70MKII, Astell&Kern Kann en Fiio X7 Mark II hi-res digitale audiospelers. Ik speelde een brede selectie van hi-res FLAC-, DSD- en ALAC-bronbestanden en ik streamde muziek via Tidal. Het geluid van The Periodic Audio Be was zeer goed en bracht het beste in elk apparaat naar boven.

In een notendop, de audio die Periodic Audio Be produceert is zoet, verfijnd, gedetailleerd en schoon, met delicate hoge tonen die vrij zijn van duidelijke vervorming of waas. De zuiverheid in de gehele audioband is het eerste dat je zal opvallen. Yo-Yo Ma's opname van Bachs Cello suites was goddelijk. Op de 24-bit/96kHz FLAC-versie van "Heartbreaker", van Led Zeppelin II, was het makkelijk om de fijne details van Jimmy Page's gitaar riffs te onderscheiden. John Bonham's drums klonken helder en de bekkens klonken levensecht. De zang was spot-on. Het was zo gemakkelijk om verliefd te worden op Adele, Alexis Cole, Alison Krauss, Lady Gaga, Rebecca Pidgeon, en Patricia Barber tijdens elke luistersessie.

De Periodic Audio Be leverde een uitstekende, audiofiele bas. Of je muzikale smaak nu R&B, rock, jazz of rap is, je zal blij zijn met deze dopjes. Baslijnen op Adele's "Send My Love (To Your New Lover)", Rebecca Pidgeon's "Spanish Harlem" en Daft Punk's "Lose Yourself to Dance" met Pharrell Willams, waren diep, dynamisch en gecontroleerd. Er was hier geen kunstmatige, overvolle, of ongecontroleerde bas. Het hangt er wel vanaf welke audiospeler je gebruikt. Ik constateerde verschillen tussen de drie hi-res spelers die ik gebruikte.

De Be produceert consequent moeiteloos geluid. Saxlijnen op de 24-bit/96kHz versie van Steely Dan's Gaucho waren zijdezacht. Hi-res orkestrale tracks uit de opnames van het London Symphony Orchestra van werken van Verdi, Tsjaikovski en Bach klonken adembenemend over. Dat is voor IEM's niet altijd even makkelijk te realiseren.

Beste noice cancelling koptelefoon

Is het wegfilteren van omgevingsgeluid het allerbelangrijkste voor je? Dan moet je toch eens luisteren naar Sony's WH-1000XM3 wireless noise cancelling headphones. We weten dat sommige puristen deze technologie de rug toekeren omdat zij, naast het omgevingsgeluid, ook sommige andere frequenties wegfilteren. Toch kunnen wij deze koptelefoon van harte aanraden (alleen niet in een geluidsstudio).

Buiten de studio doet deze set het uitstekend en de ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat deze koptelefoon ook perfect gebruikt kan worden in combinatie met je smartphone. En hadden we al gezegd dat deze set ook goed werkt in combinatie met zo'n beetje elk muziekgenre dat we ertegenaan gooiden?

Wij bevelen de WH-1000XM3's aan iedereen aan die op zoek is naar premium ruisonderdrukkende koptelefoons. Deze zijn niet alleen een verbetering ten opzichte van koptelefoons van vorig jaar, ze zijn ook nog eens beter dan de vorige gouden standaard: de Bose QuietComfort 35 II. De 1000XM3 is comfortabeler, heeft diepere en bredere oorkussens, ze bieden een robuustere collectie ruisonderdrukkende opties en ze klinken en voelen in bijna alle opzichten verfijnder aan.