Wij hebben alvast een voorselectie gemaakt en gekeken welke diensten een goede reputatie hebben. Een VPN zou je internetverbinding privé en veilig moeten maken. Er zijn heel wat diensten die dat niet kunnen of willen garanderen. Er zijn dan ook heel wat beveiligingsexperts die waarschuwen voor de gevaren van VPN-diensten.

Lees ook: 90 % van alle VPN-verbindingen is onveilig

—SwiftOnSecurity SwiftOnSecurity v32

Na onze voorselectie bleven er gelukkig nog redelijk wat kandidaten over. Daarom keken wij ook welke diensten er genoeg goede serverlocaties aanbieden en een snelle, betrouwbare internetverbinding leveren en ook nog eens een handige interface hebben. Overigens hoef je de meegeleverde software niet te gebruiken. Alle diensten ondersteunen onder andere OpenVPN waardoor je je computer niet hoeft te "vervuilen" met extra software. Uiteindelijk bleven er vijf diensten over die aan (praktisch) al onze eisen voldeden en hebben ze onderverdeeld in vijf categorieën.

Lees ook: Wat is VPN?

De beste allrounder: Mullvad

Het is erg moeilijk een VPN-dienst te selecteren die goed is in alles. Sommige diensten zijn niet zo goed op privacyvlak, maar erg makkelijk te gebruiken terwijl anderen fantastisch scoren op privacy, maar een verschrikkelijke UI hebben. Mullvad is in onze ogen de beste VPN-dienst die op elk vlak goed scoort. De interface is misschien niet de allermooiste van alle diensten die we hebben getest, maar het is goed genoeg voor de gemiddelde gebruiker. Daarnaast scoort de dienst zeer hoog op het waarborgen van de privacy (de dienst vraagt zelfs niet eens om je e-mail adres en je kan je betalingen in cash of Bitcoin opsturen als je wilt).

Mullvad logt verder helemaal niets en verzamelt zelfs geen identificerende metadata. Daarnaast is de dienst ook erg snel. Toegegeven, het is niet de snelste VPN-dienst die wij hebben getest, maar ook in dit geval is het snel genoeg voor de gemiddelde gebruiker.

Meld je hier aan voor Mullvad

 • P2P toegestaan: Ja
 • Locatie hoofdkantoor: Gothenburg, Zweden
 • Aantal servers: 100+
 • Aantal landen waaruit gekozen kan worden: 22
 • Kosten: 5 euro per maand of 60 euro per jaar

Een goede tweede: CyberGhost

Cyberghost maakt het Mullvad behoorlijk lastig, vooral op het gebied van snelheid en beschikbare locaties in Noord Amerika en Europa. Ook met de privacy zit het wel goed. De dienst vraagt niet om informatie waarmee jij te identificeren bent en betalingen worden afgehandeld door een 3rd-party betaaldienst.

Cyberghost mag op deze vlakken misschien wel iets minder zijn dan Mullvad, maar dat maakt deze dienst ruimschoots goed met de zeer makkelijk te gebruiken interface.

Deze VPN-dienst kost je iets minder dan 80 euro per jaar of 7,99 euro per maand als je de premium plus-optie neemt. Deze optie geeft je de mogelijkheid met vijf apparaten tegelijk gebruik te maken van de dienst. Let alleen wel op dat Cyberghost geen garantie geeft op het gebruik van streamingdiensten die gebruik maken van geoblocking. Het Amerikaanse aanbod van Netflix gebruiken zit er bijvoorbeeld niet in.

Meld je hier aan voor Cyberghost

 • P2P toegestaan: Ja
 • Locatie hoofdkantoor: Roemenië
 • Aantal servers: 3500+
 • Aantal landen waaruit gekozen kan worden: 60
 • Kosten: 2,59 - 11,99 euro per maand of 63,48 - 78,96 euro per jaar

Beste VPN voor (Amerikaanse) Netflix: Windscribe

Laten we eerlijk zijn. De gemiddelde VPN-gebruiker gebruikt de dienst vaak voor het omzeilen van geoblokkades. Hoe vaak wij al niet gehoord hebben dat gebruikers op deze manier proberen het Amerikaanse aanbod van Netflix te bekijken...

De meeste VPN-diensten houden zich daar niet meer mee bezig, zeker niet omdat Netflix tegenwoordig actief VPN-diensten blokkeert. Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen en uit ons onderzoek bleek dat Windscribe te zijn. Winscribe zit nog in betafase, maar werkt nu al voortreffelijk. De dienst heeft een speciale Windflix-verbinding die zich speciaal richt op de Amerikaanse Netflix en een Windflix UK voor mensen die liever de Britse variant bekijken.

Toch moeten wij er wel bij zeggen dat dit kan veranderen. Netflix doet er nog steeds alles aan om VPN's te blokkeren en we weten niet hoe lang de dienst het volhoudt een gaatje te vinden.

Meld je hier aan voor Windscribe

 • P2P toegestaan: Ja, op de meeste servers
 • Locatie hoofdkantoor: Canada
 • Aantal servers: 321
 • Aantal landen waaruit gekozen kan worden: 50
 • Kosten: 3,30 - 7,29 euro per maand of 39,71 euro per jaar

Een goede tweede (en onze favoriet) voor Amerikaanse Netflix: NordVPN

Ook NordVPN is een zeer goede optie voor het kijken van Netflix, maar dat is niet de enige reden om voor deze dienst te gaan. NordVPN is snel, heeft een zeer handige, gebruiksvriendelijke app (ook voor iOS, lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt) en helpt je mee de juiste server te kiezen.

De dienst heeft daarnaast veruit de meeste servers beschikbaar en kan op maar liefst zes verschillende apparaten tegelijk werken. Bovendien stunt het bedrijf achter deze dienst regelmatig met prachtige aanbiedingen waardoor NordVPN ook vaak de goedkoopste is. Op dit moment loopt er bijvoorbeeld een aanbieding waar je dankzij een gigantische korting van 75 procent voor slechts 2,62 euro per maand al een abonnement kan scoren.

Toch moeten wij er ook bij deze dienst wel bij zeggen dat dit kan veranderen. Netflix doet er nog steeds alles aan om VPN's te blokkeren en we weten niet hoe lang NordVPN het volhoudt een gaatje te vinden, maar tot nu toe hebben ze ons niet teleurgesteld.

Meld je hier aan voor NordVPN

 • P2P toegestaan: Ja
 • Locatie hoofdkantoor: Panama
 • Aantal servers: 5238
 • Aantal landen waaruit gekozen kan worden: 62
 • Kosten: 3,50 - 10,50 per maand

Snel en betrouwbaar (en Router-ondersteuning): ExpressVPN

ExpressVPN laat zien dat snelheid en betrouwbaarheid weldegelijk hand in had kunnen gaan. Eenvoudig te gebruiken, maar snel en uitgebreid, ExpressVPN is de extra kosten waard als je op zoek bent naar een betrouwbare VPN-service die op al je apparaten werkt.

ExpressVPN werkt ook op sommige routers waardoor je er zeker van kan zijn dat alle apparaten in huis (of kantoor) een veilige verbinding naar buiten hebben. Bovendien zijn er ook borwser-extensies veschikbaar voor Chrome, Firefox en zelfs Safari. Daarnaast is er een kill switch faciliteit genaamd Network Lock aanwezig die je veilig houdt als je verbinding uitvalt.

Net als alle andere VPN-diensten in dit artikel worden er geen logs of metadata bijgehouden. Ook werkt deze dienst met Netflix en andere streamingdiensten.

Op dit moment heeft ook ExpressVPN een aanbieding waardoor je slechts 8,32 euro betaalt per maand, een korting van 35 procent.

Meld je hier aan voor ExpressVPN

 • P2P toegestaan: Ja
 • Locatie hoofdkantoor: Britse maagdeneilanden
 • Aantal servers: 2000+
 • Aantal landen waaruit gekozen kan worden: 94
 • Kosten: 9,99 - 12,95 dollar per maand

Snelste VPN: IVPN

Wij haalden met IVPN tijdens onze tests verreweg de hoogste snelheden. Natuurlijk is deze snelheid afhankelijk van de drukte op het netwerk en zal je nooit zeker weten of je wel altijd de maximale snelheid haalt, maar gelukkig kan je deze dienst drie dagen gratis testen. IVPN heeft, net als alle andere diensten in deze lijst voor elk besturingssysteem een andere app (die je niet per se hoeft te gebruiken), maar de Android-app bevat nog wat schoonheidsfoutjes.

Deze dienst geeft je de mogelijkheid meerdere VPN-servers te gebruiken middels de Multi-hop-feature, al zal voor veel gebruikers de Single-hop-oplossing voldoende zijn. Wat privacy betreft biedt IVPN ongeveer dezelfde privacy-beloftes (op het vragen van een e-mail adres na).

Meld je hier aan voor IVPN

 • P2P toegestaan: Ja, het bedrijf vraagt gebruikers niet de Amerikaanse servers te gebruiken.
 • Locatie hoofdkantoor: Gibraltar
 • Aantal servers: 36
 • Aantal landen waaruit gekozen kan worden: 13
 • Kosten: 8,33 - 10 dollar per maand of 100 dollar per jaar

Beste VPN voor torrents: Private Internet Access

Torrents hebben door de jaren heen een slechte reputatie gekregen omdat deze technologie het vaakst wordt gebruikt voor piraterij. Toch worden torrents ook gebruikt door legitieme bedrijven die zo op een makkelijke goedkope manier hun data kunnen delen met gebruikers. De gemiddelde Linux distributie kan bijvoorbeeld ook via torrents worden binnengehaald.

Als je gebruik wilt maken van torrents en je zit op een netwerk die deze blokkeert, kan je gebruik maken van een dienst als Private Internet Access. Deze no-nonsense dienst heeft duizenden servers beschikbaar, is niet duur en gaat heel ver in het waarborgen van je privacy. Dat bewees het bedrijf toen het na een aanklacht van de FBI geen logs kon overhandigen. Ook biedt het bedrijf veel betalingsmogelijkheden. Naast cash-betalingen accepteert PIA ook verschillende cryptovaluta (Bitcoin en bitcoin cash), Zcash en zelfs cadeaukaarten.

Meld je hier aan voor Private Internet Access

 • P2P toegestaan: Ja
 • Locatie hoofdkantoor: Amerika
 • Aantal servers: 3192
 • Aantal landen waaruit gekozen kan worden: 24
 • Kosten: 40 dollar per jaar

Maak jij gebruik van een VPN?
Ja, een 3rd party-dienst
Ja, een eigen VPN
Nee
Created with PollMaker