Adobe Premiere Pro zou een voorkeurskeuze zijn voor professionals en prosumenten, maar misschien niet voor de gemiddelde consument en liefhebber. Bijvoorbeeld, vaker wel dan niet, moet een vlogger gewoonweg 4K-beelden knippen, samenvoegen, bijsnijden en/of roteren met behoud van de originele "ruwe" stijl, het toevoegen van kant-en-klare effecten en/of filters, het aanpassen van de snelheid of lichte kleurmodulatie zou in sommige gevallen meer dan genoeg zijn. Geen van deze operaties hoeft op een niet-lineaire en complexe manier te worden uitgevoerd.

VideoProc, ontwikkeld door Digiarty Software, Inc., is een eenvoudige oplossing die gericht is op nieuwelingen, amateurs of "dabblers". Het is een handig en idioot-proof videoverwerkingsprogramma dat wordt geleverd met een videobewerkingsgereedschapskist, een DVD-video-audioconverter, een online downloader voor inhoud en een videorecorder.

Waarom wordt VideoProc door zoveel beginners gebruikt?

Gestroomlijnd en beginnersvriendelijk

Zonder naar de handleiding te kijken, kunnen gebruikers het programma VideoProc snel onder de knie krijgen. De interface is strak, schoon en goed geklasseerd, zodat zelfs beginners in een mum van tijd kunnen zoeken en ontdekken wat ze willen.

Als je andere video-editors zoals Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro, Sony Vegas, enz. wilt gebruiken, kan het vaak enkele dagen duren om te leren hoe je de functies kan gebruiken.  

Top-notch voor de verwerking van alle soorten 4K-video's

VideoProc is de enige beginnende videobewerkingssoftware die 4K en 8K video's zonder bugs en beperkingen ondersteunt. Het gebruikt de nieuwste HEVC / VP9 / ProRes codecs, [email protected] / [email protected] video's, 3D-en 360 ° VR-video's en video's in een bestandsextensie. Het is een rechterhand voor het verwerken van video's die geëxporteerd worden vanuit DJI OSMO Action / Drone, GoPro Hero 7, Camcorders, DSLR, iPhone, monitoringsystemen, enz. Het resulterende bestand zal niet defect of sterk gecomprimeerd zijn en de beeldkwaliteit zal maximaal behouden blijven.

Unieke volledige hardwareversnelling, niet alleen voor een snelle en vlotte ervaring.

Anders dan de grote videobewerkingssystemen, kan VideoProc probleemloos worden geïnstalleerd en gebruikt worden op oudere computers, minimaal met 1 GHz Intel- of AMD-processor, 2GB RAM en 200MB vrije ruimte op de harde schijf. Zelfs een gemiddeld bureaublad is ingeschakeld om 4K (2160p) UHD-video's of omvangrijke beelden te verwerken zonder stotteren, bevriezen of crashes.

Bovendien kunt u met "Full Hardware Acceleration", een van de belangrijkste functies van VideoProc, van de beste 4K-videoverwerkingsprestaties genieten als uw GPU niet lager is dan NVIDIA GeForce GT 630, Intel HD Graphics 2000, AMD Radeon HD 7790. Naast de 47x realtime snelheidsboost helpt de geavanceerde technologie een evenwicht te vinden tussen videokwaliteit en bestandsgrootte.

Het kan meer doen dan andere video-editors niet kunnen doen...

  • Parallel met videobewerking zoals snijden, samenvoegen, A/V-synchronisatie, trillende videostabilisatie en ruisonderdrukking, integreert VideoProc diverse andere functies. 
  • Het heeft een voordeel ten opzichte van andere video-editors met de mogelijkheid van mediaconversie: video's/audios/DVD's converteren naar 420+ formaten, bijv. MKV naar MP4 (H264, HEVC), MKV, AVI, MOV, iPhone, Android, Xbox, enz. 
  • Hiermee kunt u formaten en resoluties converteren (upscale en downscale), videobestanden comprimeren, VBR/CBR, Bit Rate aanpassen en 2-passcodering, GOP en B-frames toepassen. Beter nog, de unieke automatische kopieer- of MakeMKV-modus laat u genieten van een snelle videotransmissie met behoud van volledig originele kwaliteit. 
  • Het heeft een ingebouwde video-audio downloader engine voor het opslaan van inhoud van meer dan 1000 populaire sites op uw lokale harde schijf. Het ondersteunt een snelle batch download, channel/playlist download en live stream record. De gedownloade media kunnen op uw toestel worden afgespeeld zonder dat een netwerkverbinding nodig is. 
  • De opnamefunctie helpt u bij het opnemen van vlogs, gameplay, software reviews, etc. vanaf uw computer/iPhone/iPad scherm of aangesloten webcamera.


 

Hoe VideoProc te krijgen? 

Vergeleken met de meeste professionele video-editors op Windows/Mac, is VideoProc betaalbaarder en is deze te kopen voor een eerlijke prijs. Het biedt flexibele aankoopmodi, waaronder een Lifetime License voor 1 computer (nu slechts USD29.95 /€27,95 ) en Lifetime License voor 2-5 computers (nu slechts USD39.95/€36,95) met 30 dagen geld terug garantie. Uiteraard kan u er ook altijd voor kiezen om VideoProc gratis te downloaden om eerst even een kijkje te nemen of het programma u bevalt.

                                                                                                                   

Hoe VideoProc te gebruiken (Stap voor Stap)

VideoProc is zeer eenvoudig te gebruiken. Met slechts een paar klikken en een paar seconden kunt u video's verwerken, transcoderen, vergroten, verkleinen, aanpassen, downloaden of opnemen.

Stap 1. Installeer VideoProc op uw computer (Windows of Mac), open het bestand en kies "Video", "DVD", "Downloader" of "Recorder" op de thuisinterface op basis van uw doel.

Stap 2. Voer uw bronmediabestand in en laad het van uw computer op naar de app. Kies vervolgens een doelformaat volgens uw behoefte.

Stap 3. Kies een item uit de werkbalk of Toolbox.

Stap 4. Tik op de knop RUN om te beginnen.

 

Conclusie

De bewerkingsfuncties van VideoProc zijn niet zo compleet als de professionele video-editors zoals Adobe Premiere Pro. Toch is het een softwarepakket die tal van andere mogelijkheden heeft. Als u niet houdt van een lange leercurve en gecompliceerde bewerkingen en instellingen, of als u een alles-in-één video-tool nodig hebt, kan deze software een goede keuze zijn.