Amazon Prime

Amazon geeft gebruikers nu al een paar jaar de mogelijkheid in te schrijven voor Amazon Prime. Een dienst die je niet alleen allerlei voordeeltjes geeft (zoals gratis verzending) en grote kortingen op verschillende producten, maar je ook gebruik laat maken van de videodienst, Prime video.

Hoewel Amazon tegenwoordig bereikt kan worden via een Nederlands web-adres, zullen de meeste producten op die website worden aangeboden en verzonden vanuit Duitsland. Het Duitse aanbod is echter kleiner dan het aanbod vanuit het Verenigd Koninkrijk en daarom wordt er door Nederlandse gebruikers ook veel besteld vanaf Amazon.co.uk in plaats van Amazon.de of Amazon.nl. De gebruikersaccounts zijn uitwisselbaar dus het maakt niet uit op welke site je je ooit hebt ingeschreven of op welke site je je aanmeldt voor Prime. Vind je het makkelijker om je aan te melden via de Engelse website klik je hier. Doe je het liever via de Duitse site, klik dan hier.

Deze dienst kan gezien worden als een concurrent van Netflix en biedt veel verschillende films en series aan. Daarnaast maakt Amazon, net als Netflix ook eigen producties. Naast Prime Video, heeft Amazon ook een eigen muziekdienst genaamd Prime Music waar je, net als bij Spotify, muziek kan streamen.

Ten slotte krijg je als Prime-lid ook een volledig abonnement op de game videostreamingdienst, Twitch. Je kan dan gebruik maken van alle premium-features van de streamingdienst en bepaalde games gratis spelen. Prime-lid worden kost je 5,99 euro per maand en is daarmee ook nog eens goedkoper dan Netflix. Bovendien krijg je voor dat geld direct toegang tot de hoogste resolutie video's (tot 4K), kunnen er drie accounts tegelijk ingelogd zijn en naar series/films kijken en heb je ondersteuning voor HDR (allemaal dingen waar je bij Netflix extra voor moet betalen). De dienst heeft apps voor smart tv's, spelcomputers, smartphones en plugins. Je kan de dienst 30 dagen gratis proberen.

Lees ook: Deze Tech- en IT-series zijn retegoed Zo kan je legaal tv-series downloaden of opnemen 9 redenen om geen smart tv te kopen Bouw je eigen high-end mediacenter 9 makkelijke softwarepakketten voor je mediacenter 9 kant-en-klare mediacenters

Videoland

Als je een fan bent van Nederlandse series, dan is Videoland een van de beste alternatieven voor jou. Het aanbod van Nederlandse series is gigantisch en je kan zelfs series volgen en terugkijken die op dit moment nog worden uitgezonden op de Nederlandse tv. Dat deze dienst zich vooral richt op Nederlands publiek kan gezien worden als een voordeel of een nadeel. Veel grote buitenlandse big budget series zal je hier niet snel vinden, maar het is wellicht genoeg om je mee te vermaken.

De dienst kost 8,99 euro per maand en geeft je een gratis proefperiode van 14 dagen.

Net als Netflix en Amazon Prime zijn er apps voor spelcomputers, smartphones, smart tv's en het web, kunnen er vier apparaten tegelijkertijd op een account gebruikt worden en casten.

NLZiet

Nog een dienst die zich richt op de hardcore Nederlandse televisiekijker. NLZiet is opgericht door de NPO, RTL en SBS en bijna alle content van deze partijen is te vinden bij deze dienst. Net als Ziggo Go kan je live tv kijken, series terug kijken en soms zelfs afleveringen eerder bekijken voordat ze worden uitgezonden.

Nadeel is wel dat je hier geen films of losse series zal vinden, je zal dus wel echt een televisiefreak moeten zijn om hier het maximale uit te kunnen halen. De dienst heeft apps voor op de Smart TV, smartphone en web-apps voor je browser. Je kan NLZiet een maand lang gratis testen en kost daarna 7,95 euro per maand. De dienst is op twee apparaten tegelijk te gebruiken.

Ziggo Go (Movies en Series XL)

Ziggo combineert het beste van Videoland met het beste van Amazon Prime, tenminste, daar lijkt het op. De dienst biedt een hoop Nederlandse series en films aan evenals de gebruikelijke Hollywood blockbusters. Daarnaast kan je live tv kijken, films huren en hebben gebruikers de mogelijkheid op drie apparaten tegelijk te kijken. Bovendien heeft Ziggo alle uitzend- en streamingrechten van HBO (GO) overgenomen waardoor je ook bij het aanbod van deze dienst kan, van Game Of Thrones tot Sillicon Valley.

De dienst kan gebruikt worden op smartphones, slimme tv's en de webbrowser. Er zitten echter wel een paar haken en ogen aan Ziggo's dienst. Je moet namelijk al lid zijn van Ziggo (of een Vodafone-abonnement hebben). De 11,95 die je maandelijks betaalt voor deze dienst komt bovenop de standaard abonnementsprijs.

De dienst kan 1 maand gratis worden getest, aanmelden kan hier

Crunchyroll

Animefans verenigt u! Vind je het anime-aanbod op Netflix, Amazon of de andere streamingdiensten ook zo waardeloos? Dan is Crunchyroll wellicht is voor jou. Of het nou bekend is of obscuur, de kans is groot dat deze dienst de serie heeft die je zoekt. Daarnaast kan je er ook terecht voor Aziatische dramaseries, Manga's en races.

Een deel van de dienst (website) is gratis te gebruiken, maar we raden je aan om een premium abonnement te nemen zodat je helemaal los kan gaan in de wereld van Anime. Voor slechts 4,99 euro per maand kan je je hart ophalen en series kijken in HD zonder reclame. Bovendien kunnen afleveringen 1 uur na uitzending in Japan al worden bekeken. De dienst heeft apps voor spelcomputers (van de Wii tot de PS4), apps voor smartphones en verschillende losse mediacenters. Uiteraard kan de dienst ook gewoon bekeken worden via de webbrowser.